Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ

Μόνο στη χάρη της Αγιάς Σοφιάς της οποίας η σκέπη βρίσκεται στο σημείο, αποδίδουν οι κάτοικοι στα Τοπόλια, το γεγονός ότι δε βυθίστηκε στο πένθος ο Κίσαμος.
Το μεσημέρι ένας τεράστιος βράχος κατρακύλησε από την κορυφή της πλαγιάς στο σημείο μετά από τη σήραγγα, έσκασε  μέσα σε διερχόμενο λεωφορείο του ΚΤΕΛ τρύπησε την οροφή, συνέθλιψε 6 διπλά καθίσματα και εκτοξεύτηκε από την πόρτα του πούλμαν προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, όχι μόνο στην οροφή και στην πόρτα, αλλά και στα κρύσταλλα  των παραθύρων από τη μία και από την άλλη πλευρά.
Κατά τ΄ άλλα πάμε καλά, η αντιπεριφέρεια αλλά και ο δήμος είναι έτοιμοι και έχουν εναλλακτικές λύσεις για όλα αυτά.....απλά κλείνουν τον δρόμο και απαγορεύουν να πάνε τα παιδιά στο σχολείο. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά,  αλλά και με την αδιαφορία που δείχνουμε στα πράγματα της καθημερινότητα ούτε η τελευταία θα είναι! 
Το χρόνιο πρόβλημα του φαραγγιού των Τοπολίων θα λυθεί μόνο αν υπάρχουν θύματα, όσο την βγάζουμε ξώφαλτσα τόσο θα το αναβάλουμε και θα κωλυσιεργούμε. 
Και για να γλυτώσουμε από τα πολλά να και η ανακοίνωση της περιφέρειας..... λόγω επικινδυνότητας του δρόμου στο σημείο από Τοπόλια προς Έλος στη περιοχή της  σήραγγας Τοπολίων, και λόγω πιθανής πτώσης βράχων στο οδόστρωμα,  παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την συγκεκριμένη διαδρομή και να  ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές προς ασφάλειά τους...... όχι παίζουμε! 
Και για τα μάτια του κόσμου στο προγραμματισμένο σημερινό συμβούλιο θα μπει το θέμα.......για ψήφισμα!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: