Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΑΙΕΙ....ΤΩΡΑ.

Απογοητευμένος με την όλη κατάσταση στη φύλαξη της Αρχαίας Ολυμπίας εμφανίζεται ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζάς και αφορμή την πρωινή κλοπή αρχαίων αντικείμενων, ανεκτίμητης αξίας, από δύο κουκουλοφόρους από το Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο βρίσκεται εκτός αρχαιολογικού χώρου, κοντά στο δημαρχείο. Όπως λέει ο δήμαρχος, το μουσείο δεν έχει συστήματα καταγραφής (κάμερες κτλ.), αλλά ένα συμβατικό συναγερμό, ενώ το διάστημα 06:30-07:30 το πρωί λειτουργούσε στον... αυτόματο πιλότο. «Δεν υπάρχει φύλακας αυτό το διάστημα λέει».
Καλά δήμαρχε δεν το περίμενες;....
Αφού βαράμε διάλυση!  Το επόμενο είναι μέρα μεσημέρι να κλέψουν την Ακρόπολη. Βέβαια το κακό είναι ότι με τι κουράγιο θα ζητήσουμε ξανά τα μάρμαρα από τους Εγγλέζους; Η ανικανότητα μας δυστυχώς είναι ήδη γνωστή ανά τας Ευρώπας, και οι φταίχτες γνωστοί σαν καλόπαιδα από την Μπόστον....
Το κράτος μας δυστυχώς βρίσκεται σε πλήρη παράλυση και αποσύνθεση, δίνοντας δικαίωμα στα κάθε λογής κακοποιά στοιχεία να εισβάλουν σε ότι πιο πολύτιμο έχει το Έθνος μας, την ιστορική κληρονομιά του.
Σε καθημερινή βάση γινόμαστε ρεζίλι και λυπάμαι που ειλικρινά πιστευω οτι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: