Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΗΓΑΝ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΝ..

...ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!
Την αγανάκτηση τους για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της περιοχής εξέφρασαν χθες το μεσημέρι, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, στο Ηράκλειο εκπρόσωποι του Δήμου Κισσάμου και κάτοικοι των Τοπολίων, με αφορμή και το πρόσφατο ατύχημα με το βράχο που έπεσε σε  σχολικό λεωφορείο, στο οποίο ευτυχώς δεν επέβαιναν εκείνη την ώρα παιδιά.
Η αντιπροσωπεία επεσήμανε ότι καθυστερούν αδικαιολόγητα τα έργα που είναι αναγκαία για την  δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου, υπογραμμίζοντας ότι από εκεί διέρχεται και η βασική οδική αρτηρία για ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό, όπως το Ελαφονήσι.
Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης αντέδρασε ιδιαίτερα έντονα στην κριτική που ασκήθηκε και από πλευράς Περιφερειακών Συμβούλων για καθυστερήσεις στο έργο, επισημαίνοντας ότι το θέμα έχει ήδη απασχολήσει το Συμβούλιο πριν συμβεί το ατύχημα.
"Καλό θα ήταν να θυμάστε τι ψηφίζετε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης και υπενθύμισε ότι ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο της στήριξης των πρανών, για το οποίο επικαιροποιείται σχετική μελέτη. Επίσης  ότι έχει αποφασιστεί η εκταμίευση ποσού 4,5 εκατομ ευρώ για απαλλοτριώσεις προκειμένου να προχωρήσει το μεγάλό έργο της δημιουργίας της Παράκαμψης των Τοπολίων, έργο το οποίο αναμένεται επίσης να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Υποσχέσεις πάλι από τον περιφερειάρχη.....απαλλοτριώσεις και όταν θα γίνουν θα ενταχθεί στα ΕΣΠΑ ..αν φυσικά υπάρχουν ΕΣΠΑ τότε μιας και όλοι ξέρουμε ότι έχουν ημερομηνία λήξεως το 2015!!! Έτσι που μας κατάντησαν καλά να πάθουμε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: