Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΙΑ

Στο επίκεντρο Αμερικανών αρχαιολόγων και άλλων επιστημόνων ειδικών για τον εντοπισμό ναυαγίων και αρχαιοτήτων βρίσκονται τα βόρεια παράλια του Ηρακλείου. Εξειδικευμένοι επιστήμονες του ινστιτούτου Γούστοκ το οποίο υπάγεται στο παγκοσμίου φήμης ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) θα βρεθούν τον επόμενο μήνα στο Ηράκλειο όπου θα ξεκινήσουν υποθαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό ναυαγίων και αρχαιοτήτων στη θαλάσσια περιοχή από τη Χερσόνησο μέχρι και την Αγία Πελαγ\ία.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ανεύρεση και αξιοποίηση του θαλάσσιου πλούτου αυτής της μορφής που υπάρχει στο νησί και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον επιστημόνων παγκοσμίου επιπέδου οι οποίοι και επιθυμούν να έρθουν στην Κρήτη έχοντας μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για τις έρευνές τους.
Οι πρώτες λεπτομέρειες συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου παρουσία και του αρχαιολόγου Θεόφιλου Θεοτόκη από την εφορία ενάλιων αρχαιοτήτων. 
Θ.Περβολαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: