Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ

Ένα κόσμημα της Κισάμου είναι το μικρό μουσείο της, στην πλατεία Τζανακάκη. Στεγασμένο στο ποιοτικά αναπαλαιωμένο παλιό Διοικητήριο και με επιστημονικές προδιαγραφές  εκτεθειμένα τα ευρήματα.
Τα εκθέματα κυρίως ρωμαϊκά προερχόμενα από την Κίσαμο και τις γύρω αρχαίες πόλεις, Πολυρρήνεια, Φαλάσαρνα και Μήθυμνα σε πισωγυρνούν σε μια άλλη πλούσια και πολιτισμένη ζωή που έχει ζήσει αυτός ο τόπος, και σε κάνουν να θέλεις να γνωρίσεις τον τόπο που ανασκάφηκε κι είδαν το φως.
Αναθηματικές στήλες ενεπίγραφες όπως αυτή της Τηρώς, αγάλματα με σάτυρους, ο Απόλλων σαυροκτόνος, ψηφιδωτά δάπεδα με παραστάσεις Διονυσιακές και κυνηγίου, με τις τέσσερις εποχές και τις Ώρες, νομίσματα, κοσμήματα,αγγεία και άλλα.....
Μη παραλείπετε επισκέπτες και ντόπιοι, Έλληνες και ξένοι να το επισκέπτεσθε και εσείς πρακτορεία και ξενοδοχεία να το συστήνεται. Είναι σημείο πολιτιστικής αναφοράς της περιοχής μας και κυρίως δε σε κουράζει καθόλου είναι  τόσο ευσύνοπτο αν μπορούσαμε να πούμε τη λέξη.
 Μας απομένει ακόμη η αναβάθμιση της πλατείας. Πιστεύομε ότι θα γίνει, όταν απομακρυνθεί το Κ.Τ.Ε.Λ., όταν απομακρυνθεί ο στύλος της Δ.Ε.Η μπροστά από το μουσείο και αναδειχθεί το εκκλησάκι του Μ. Αρχαγγέλλου και το συντριβάνι όπως ήταν παλιά.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: