Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ;

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου και για το πρώτο της δημοψήφισμα μέσα στους επόμενους μήνες, ένας από τους 325 καλλικράτειους δήμους έχει ήδη στήσει κάλπες προκειμένου να καταρτίσει το επιχειρησιακό του πρόγραμμα. Πρόκειται για το Δήμο Κιλκίς, ο οποίος με πρωτοβουλία του δημάρχου Ευάγγελου Μπαλάσκα εγκαινιάζει και υλοποιεί μια πρωτοπόρα καμπάνια με τίτλο «Η γνώμη σου μετράει».
«Σκοπός μας είναι να συμμετέχουν για πρώτη φορά ενεργά όλοι οι πολίτες, αλλά και οι τοπικοί φορείς (δημόσιοι και ιδιωτικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί) ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτύπωση και καταγραφή των αναγκών και των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να τεθούν μετέπειτα από πλευράς του Δήμου Κιλκίς και οι ανάλογοι αναπτυξιακοί στόχοι και σχεδιασμοί», είπε o δήμαρχος Ευάγγελος Μπαλάσκας.
Ειδικότερα, μέσα από τέσσερα ειδικά ερωτηματολόγια δίνεται η δυνατότητα σε όλους να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τον τόπο τους και να συμβάλλουν έτσι στη διαμόρφωση και στον σχεδιασμό μιας νέας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης για το Δήμο Κιλκίς.
Πρωτοπόρος ο δήμαρχος, μακάρι να βρει και αλλού μιμητές...ιδιαίτερα σε περιοχές που δεκαετίες μαραζώνουν λόγω των εγωιστικών κατάλοιπων..κάποιων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: