Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΙΓΗ.......

για το έλλειμμα στην Γαύδο!

"Από το Μάρτιο του 2011 είναι γνωστό ότι η μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος,αποκαλύφθηκε στο Δήμο Γαύδου.

Πληροφορίες αναφέρουν έλλειμμα που πιθανόν να αγγίξει και τα 2 εκ. ευρώ ενώ υπαίτιος παρά την ελάχιστη στελέχωση του δήμου σε υπαλληλικό προσωπικό, ακόμη δεν έχει επίσημα κατηγορηθεί.

Πηγές κάνουν λόγο για εμπλοκή στο σκάνδαλο αυτό ακόμη και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού(μεταφορές,εστίαση κλπ) από άμεσα εμπλεκόμενους,οι οποίοι δρουν ανενόχλητα...
...

Την ίδια στιγμή και ενώ σε όλο το νησί η απουσία φορολογικών ελέγχων το έχει μετατρέψει σε ένα παράδεισο εκτός των διακοπών και φοροδιαφυγής, η κεντρική εξουσία μέσω των αρχών της πολεοδομίας στέλνει πρόστιμα για υπερβάσεις δόμησης, σε ιδιοκτήτες ακίνητων με οικοδομική άδεια, την ίδια στιγμή που η πληθώρα των υπόλοιπων επιχειρήσεων είναι αναπτυγμένες εντός αιγιαλίτιδας ζώνης και δασικής περιοχής .

Παραμένει στους πραγματικούς ακρίτες της περιοχής η πικρία, ότι η χώρα μας για άλλη μια φορά,ευνοεί την παρανομία και δεν αφήνει την υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία να απαλλαχθεί από τη γάγγραινα του αθέμιτου ανταγωνισμού"

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο Cretalive!

Δεν υπάρχουν σχόλια: