Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.....

Γράφει η ελευθεροτυπία 
Ο Καλλικράτης «τρώει» τα μικρά σχολεία στα Χανιά 
Στην κατάργηση των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων του νομού Χανίων οδηγεί η εφαρμογή του «Καλλικράτη» στο χώρο της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχολεία που καταργούνται
είναι στα χωριά Σέμπρωνα, Σφηνάρι, Καλυδωνία, Ροδοπού και Καλάθενες.
Ήδη έχει εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Παιδείας η μεταφορά των μαθητών μέσω του ΚΤΕΛ σε άλλα σχολεία. Παράλληλα συζητειται η ίδρυση του εξαθέσιου 2ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσοπηγής και του εξαθέσιου 3ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών.
Οι πιθανές αναστολές, καταργήσεις, συμπτύξεις σχολείων αλλά και η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων συζητήθηκαν σήμερα κατά την συνάντηση που είχε ο  Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Ηλία Ποντικάκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: