Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Μέχρι τώρα είχαμε τους επιδοτούμενους δημάρχους από το κράτος. Έπαιρναν δυο μισθούς οι δημόσιοι υπάλληλοι-δήμαρχοι, από τη δουλειά τους και από το δημαρχιλίκι. Ο κύριος Ραγκούσης αυτό το κατήργησε αλλά δεν τους φορολόγησε αναδρομικά ούτε ζήτησε από τους δημάρχους προηγούμενα πόθεν έσχες. Το άλλο που δεν φρόντισε ο κύριος Ραγκούσης είναι ο περιορισμός της θητείας των δημάρχων. Το ΠΑΣΟΚ είχε περιορίσει τις θητείες των νομαρχών σε δυο, είχε δε υποσχεθεί ότι θα βάλει ένα τέλος στους επαγγελματίες δημάρχους. 
Δυο θητείες είναι αρκετές. Δεν μπορείς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπάρχει περιορισμός και στους δημάρχους όχι.
Σημερα λένε οι δραστήριοι δήμαρχοι ....την πρώτη τετραετία σχεδιάζουμε και τις επόμενες δημιουργούμε......και γι' αυτό τον λόγο θέλουμε χρόνο. Όμως δυο θητείες είναι αρκετές, από εκεί και πέρα γίνεται κατεστημένο και οι σχέσεις πελατειακές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: