Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΠΑΣΟΚ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαδικτυακά και με τη διαδικασία των προτάσεων και αυτοπροτάσεων που θα υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή μόλις ψηφιστεί ο «Καλλικράτης» θα κατατεθούν στο ΠΑΣΟΚ οι υποψηφιότητες για τις θέσεις δημάρχων και περιφερειαρχών. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει μία εβδομάδα και αμέσως μετά θα αρχίσει η αξιολόγηση των αιτήσεων με στόχο το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου να γίνει η επιλογή τουλάχιστον των 13 υποψηφίων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ.
Tο βασικό κριτήριο για την επιλογή των προσώπων που θα διεκδικήσουν τις περιφέρειες της χώρας θα είναι η αναγνωρισιμότητά τους όχι όμως μόνο στους νομούς από τους οποίους κατάγονται αλλά και στους γύρω. Τα πρόσωπα στα οποία προσανατολίζεται το ΠΑΣΟΚ βάσει των προσόντων τους θα επιδιωχθεί να μην είναι βουλευτές, νομάρχες ή ακόμη και υπουργοί.
Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους δημάρχους στους δήμους που δεν αλλάζουν διοικητικά όρια θα επιλεγούν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα ίδια πρόσωπα, εάν πρόκειται για ήδη εκλεγμένους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ. Στις περιπτώσεις δήμων που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ και συνενώνονται με άλλους, οι οποίοι επίσης έχουν εκλεγμένους πράσινους δημάρχους, η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει είτε με προκριματικές εκλογές είτε με αποφάσεις των οργάνων κεντρικά και περιφερειακά.

Αυτή η τελευταία παράμετρος ίσως είναι το κουμπί γιατί δεν ήθελαν οι κ. Πολυχρονίδης και κ. Μπομπολάκης..αν φυσικά το ήξεραν… να έλθουν προς την γειτονιά μας. Πάνε προς ανατολάς που εύκολα θα μπουν στην κληρωτίδα των.... ομοειδών δημάρχων.
Από την άλλη πάλι, έλλειψη δεύτερου πράσινου δημάρχου στην δική μας περιοχή, αυτομάτως ανανεώνεται η συνεργασία με την ..νυν!!

Απλά πραγματάκια δηλαδή που εύκολα καταλαβαίνεις..ότι οι πολιτικοί (η πολιτική) δεν ανακατώνονται πλέον....
Μετά κάθονται και φωνάζουν όλοι για μια ακομμάτιστη  τοπική αυτοδιοίκηση… το μόνο παρήγορο λόγω του φόβου των Ιουδαίων, είναι ότι βουλευτές, υπουργοί μάλλον δεν θα υποστηριχτούν στην παρούσα φάση…..είναι καμένα χαρτιά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: