Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ...

...και έτσι και αλλιώς !!
Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Χανίων κ. Σκουλάκης παρομοίασε τους νέους δήμους που δημιουργούνται στα Χανιά σαν «έξι πυρκαγιές» οι οποίες όπως τόνισε «άναψαν αιφνιδίως» το τελευταίο διάστημα και οι οποίες «ή θα σβήσουν όλες ή δεν θα σβήσει καμία», ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «οι βουλευτές δεν είχαν καμία εμπλοκή με τις αποφάσεις και τα κριτήρια του χωροταξικού σχεδιασμού του Καλλικράτη».
Βέβαια με παραξένεψε πολύ η συνέχεια της δήλωσης του «κάποιοι θέλουν δήμους - μαγαζάκια, μικρούς και οικονομικά ανήμπορους, που να υποκύπτουν σε κάθε λογής κομματάρχες, τοπικούς παράγοντες και πολιτικούς».
Δηλαδή τον νέο δήμο Κίσαμου, από τους μικρότερους στα Χανιά, όπως αναφωνίζουν σχεδόν όλοι, ποιοι κομματάρχες και ποιοι πολιτικοί τον ήθελαν έτσι; Μήπως οι τοπικοί άρχοντες μόνοι τους το αποφάσισαν;

Κοίτα να δεις δύναμη τα κοπέλια .....

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα,τώρα ο Γιάννης θέλει τον μεγάλο Δήμο Κισάμου.Σιγά σιγά θα θελήσει και ένα ηγέτη για τον Δήμο γιατί την ιστορία δεν την γράφουν οι παρέες,και ας λέει ότι θέλει ο Νιόνιος, αλλά οι ηγέτες που τραβούν το κάρο απο τη λάσπη που ζητά ο Σικελιανός.Οι παερέες τρώνε καλά, πίνουν καλά,και κάνουν εις υγεία, του κορόιδου τόπου που διαλέγει και διαλέγεται με ολίγιστους........
Γιάννης Φωτάκης

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

O Γιάννης θέλει ένα δήμο που να μπορεί να λειτουργήσει, ένα δήμο που θα έχει την γενική αποδοχή όλων, ένα δήμο όπως αυτόν που γίνεται σήμερα ..απλά από περιέργεια κοιτάζω να μάθω ποιοι είναι αυτοί που ήθελαν το μεγάλο βιλαέτι! Ποιοι και γιατί;
Αλήθεια μερικοί που θέλουν να υπογράφουν κιόλας τις δηλώσεις τους, γιατί άραγε κάποτε δέχτηκαν να είναι κάτω από ηγέτες που έτρωγαν -έπιναν και πουθενά αλλού δεν έδιναν;
Δυστυχώς μερικοί είναι κλεισμένοι στο καβούκι του κομματικού συμφέροντος και αδυνατούν να δουν παραπέρα….. αφορμή δε ψάχνουν για να επιτεθούν στην αντίθετη άποψη !
Κάντε βρε δημοψήφισμα, ρωτήστε ποιοι θέλουν να έλθουν με το Καστέλλι ! Όταν θα πάρετε τα αποτελέσματα, ελάτε να μας πείσετε για το τι θέλει ο καθένας και τι όχι!!
Εξάλλου καιρός είναι να ....αποφασίσω και εγώ μια φορά για τον τόπο μου, έχω το δικαίωμα και μάλιστα περισσότερο από ότι εσύ! Τα δικά σου αποτελέσματα ήδη είναι γνωστά και τα βιώνουμε κάθε μέρα ….ας αποφασίσουν λοιπόν και άλλοι!!!
Που ξέρεις ίσως οι δικές μου επιλογές να είναι καλύτερες ! Τα σκατά του Καστελλιού εγώ τα τρώω, ως και σήμερα……..

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Και κάτι ακόμα αυτό το μπλοκ φτιάχτηκε για να υπηρετεί το καλό του τόπου μας, αλλά και να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις.... αντε λοιπόν χελιδονάκια μου να σας δω τι απόψεις έχετε για τα πράγματα που συμβαίνουν οχι μια φορά κάθε 4 χρόνια αλλά για κάθε μέρα! Εμπρός λοιπόν!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙ ΜΟΥ...........ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ?