Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Κάποιος έγραψε τις προάλλες ότι στην περιοχή μας ετοιμάζονται πολιτικοί "αρραβώνες":
Έ ... σίγουρα μια συνεργασία θα υπάρξει!! Τώρα ποιά θα είναι αυτή ...έ βάλτε και σεις λίγο το μυαλό σας να δουλέψει; Πάντως και οι δυο θα προέρχονται από τον ίδιο χώρο...!
Πρώην υποψήφιος δήμαρχος, μάλιστα υποστηρίχτηκε από κόμμα εξουσίας, οδεύει όπως όλα δείχνουν σε αντίπαλο ... στρατόπεδο!
Αλλά και πρώην δήμαρχος, παίζει την κολοκυθιά και την μια πάει αριστερά και την άλλη δεξιά... στο τέλος τον βλέπω να μην πηγαίνει πουθενά !!
Η επιτροπή αγώνα για μια Κίσαμο αδιαίρετη & ενιαία, πήγε και ήλθε στην Αθήνα χωρίς να λάβει καμιά απάντηση από τον γραμματέα του υπουργού! Μάλιστα κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά! Φυσικά μόνο ένας τους στεναχωρήθηκε πραγματικά!

Μιάς και αργά το βράδυ ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία (υπέρ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τα κόμματα της αντιπολίτευσης), στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη».
Όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί στην ομιλία του υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή στο χωροταξικό, παρά μόνο σε κάποιες νέες τροποποιήσεις εδρών και ονομασιών δήμων, εφόσον υπάρξει ομόφωνο αίτημα των βουλευτών του νομού. «Η πρόταση για το χωροταξικό είναι διαμορφωμένη μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Άρα έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Δεν είναι το τέλειο αλλά είναι η καλύτερη δυνατή πρόταση, είναι η χρυσή τομή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης. Πρόσθεσε δε ότι οι ονομασίες και οι έδρες των δήμων «δεν αποτελούν δομικά χαρακτηριστικά αυτής της αρχιτεκτονικής γιατί μπορούν να αλλάξουν με απόφαση των δημοτικών συμβουλίων τους».

Οπότε Κάνδανος-Βάμος -Πλατανιάς, ας σταματήσετε να κλαίτε και ας αρχίσουν οι υπόλοιποι! 
Και μην ξεχάσετε οτ πίσω από κάθε υποψήφιο, υπάρχει πάντα κάποιος που κινεί τα νήματα….χμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: