Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ο ΡΟΚΟ ΚΑΙ Τ' ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ


Αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, η Ροζάρια και οι γιοι της μετακομίζουν στο Μιλάνο όπου ήδη ζει ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια. Τα παιδιά βρίσκουν δουλειές και η ζωή δείχνει να τους χαμογελά, έως ότου ο Σιμόν και αργότερα ο Ρόκκο θα κάνουν σχέση με την ίδια κοπέλα. Η πίκρα και η ζήλια θα ανάψει τις φλόγες της ανάμεσα στα δύο αδέλφια και οι αψιμαχίες θα τους οδηγήσουν πολύ μακριά, τόσο μακριά, όσο ένας φόνος. Mια ταινία κλασική ήδη από την εποχή της, μετα-νεορεαλιστική, μ' ένα άψογα δομημένο σενάριο και δραματικές «οικογενειακές» εντάσεις, που κάνει συμμέτοχο και τον πιο απλό θεατή.
Παραγωγή: Ιταλική (1960)
Σκηνοθεσία: Λουκίνο Βισκόντι
Πρωταγωνιστούν: Αλέν Ντελόν, Κλαούντια Καρτινάλε, Κατίνα Παξινού, Ρενάτο Σαλβατόρι, Ανί Ζιραρντό, Σπύρος Φωκάς, Πάολο Στόπα

Η φωτογραφία δεν έχει καμιά σχέση με το έργο, αλλά έχει πολύ σχέση με τον Ρόκο και τα πολλά αδέλφια του στην Ελλάδα!!!

1 σχόλιο:

REBET CAFE είπε...

Απο οτι ακουσα προσφατα, το ονομα ROKOS ειναι λεει το παρατσουκλι που εχει δωσει ο Μαντελης στο γιο του...
ο οποιος μαλιστα δουλευει στη SIEMENS !!
οϊ παιζουμε....