Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΟΙ ΑΛΛΟΙ & ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Άλλοι φωνάζουν για τ’ όνομα. Άλλοι για την έδρα. Άλλοι γιατί δεν θέλουν μαζί τους ... τους άλλους και άλλοι στεναχωριούνται γιατί … οι άλλοι δεν έρχονται μαζί τους. Τελικά θα πάθουμε πατατράκ !! Τι θα γίνει τελικά με τους ... άλλους ;
Η Κάνδανος φωνάζει για την ονομασία. Η Ασή γωνιά δεν θέλει τον Αποκόρωνα, η Κίσαμος θέλει το Κολυμπάρι, που Κολυμπάρι θέλει τις Βουκολιές, που και οι δυο μαζί δεν θέλουν την Κίσαμο!! Πατατράκ!!!

Όμως τα θέλω, δεν διασφαλίζουν και ανάπτυξη, αλλά αν δεν θέλουμε πως θα μας δώσουν; Και αν μας δώσουν, πως θα κάνουμε πράξη τις προσωπικές φιλοδοξίες μας; Ξανά πατατράκ!!!
Φυσικά μετά το τι θέλουν και το τι δεν θέλουν οι άλλοι, έρχεται η σειρά των άλλων, να τσακωθούν με τους..άλλους, για τις έδρες των νέων δήμων.
Η Κάνδανος ξαναφωνάζει ότι πρέπει να είναι έδρα, φωνάζει όμως και ο Βάμος .. ποιός όμως θα πει στους κατοίκους, ότι η υπόθεση της ανάπτυξης “παίζεται” με άλλους όρους σήμερα, κι όχι αν ο δήμος τους θα είναι η έδρα ...
Το παιχνίδι είναι «χοντρό» κατάντησε πολύ ενοχλητικό, ειδικά όταν βλέπεις τις λαμογιές να παίζονται τόσο φανερά απο όλους!!! Πατατράκ ξανά θα πάθουμε!!

Οι "άλλοι" είναι μια έκφραση που ακούγεται πολύ τελευταία, είναι φυσικά προιόν της έχθρας όμορων πραγμάτων και  ανόμοιων ιδεών, είναι δε ορολογία νυν και πρωην αυτοδιοικητικών ......η κοινώς καρεκλάτη !

Δεν υπάρχουν σχόλια: