Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Εκστρατεία για τις συνέπειες της ταχύτητας

Ο καθοριστικός ρόλος της υπερβολικής ταχύτητας στην μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων, θα αποτελέσει το σημείο αιχμής για την καμπάνια που ξεκινά από αυτή την εβδομάδα ο σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Χανίων. Σε συνέντευξης τύπου, το μέλος της συντονιστικής ομάδας του συλλόγου κ. Ευτύχης Μαυρογένης μεταξύ άλλων είπε πως θα γίνει «διανομή έντυπου υλικού σε όλους τους μαζικούς χώρους, στα λεωφορεία, όπου κινείται ζει και εργάζεται ο Χανιώτης. Θέλουμε να απευθυνθούμε και στην εκκλησία καθώς θέλουμε να χρησιμοποιήσει την δύναμη που έχει για να λειτουργήσει αποτρεπτικά στο θέμα της υπερβολικής ταχύτητας. Θέλουμε να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και θα γίνουν διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο αυτής της δίμηνης καμπάνιας...»

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στην εκπαίδευση με στόχο τα παιδιά να είναι οι ελεγκτές των γονιών τους, όπως είπε η υπεύθυνη αγωγής υγείας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κ. Αρετή Μαρματάκη : « Ο στόχος μας είναι να περάσουμε μέσω των μαθητών μηνύματα στους ενήλικες» είπε η κα Μαρματάκη, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα στο το γίνεται και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης στα Χανιά.
Την συμμετοχή των συγγενών των θυμάτων στην καμπάνια του συλλόγου ζήτησε και ο κ. Μανώλης Χουρδάκης που έχασε το παιδί του στην άσφαλτο. «Ζητώ την συμμετοχή κυρίως των ανθρώπων που έχουν χάσει κάποιον δικό τους στην άσφαλτο για να συντονιστούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον σύλλογο, ούτως ώστε να είναι αποτελεσματικός....Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Παρ' όλες τις προσπάθειες που γίνονται δεν πάμε στον σωστό δρόμο. Δυστυχώς τα θύματα είναι πολλά, είναι κυρίως νέα παιδιά και δυστυχώς, ένας από τους βασικότερους παράγοντες, συνήθως είναι η ταχύτητα...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: