Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΝΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ

Ο Στέλιος Νικηφοράκης, μίλησε χθες στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και στον φίλο Κισσαμίτη δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη.
Μεταξύ άλλων, είπε: «Η κ. Μπακογιάννη -εκτιμώ και να το κρατήσετε αυτό- δεν θα έχει κανένα πρόβλημα εκλογής... Υπάρχει μια πάγια αρχή στην πολιτική, η οποία ουδέποτε διαψεύστηκε και λέει ότι "ετερόκλητες δυνάμεις ή πρόσωπα συνενούμενα, δεν παράγουν ποτέ θετικό αποτέλεσμα. Το πρόσημο είναι πάντα αρνητικό" και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ».
Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει καμία εκλογική διαδικασία η οποία να είναι "περίπατος". Αυτό που λέω είναι ότι θεωρώ δεδομένη την εκλογή της κ. Μπακογιάννη...».
Δημοσιογράφος: Από τον πρώτο γύρο;
Στέλιος Νικηφοράκης: «Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει δεύτερος γύρος. Όσον αφορά στη χτεσινή εικόνα (σ. σ. της κοινής εμφάνισης κ. Αβραμόπουλου και κ. Σαμαρά), να ξέρετε ότι αυτή η εικόνα λειτούργησε και αλλιώς. Διότι υπάρχουν ιστορικές διαδρομές του καθενός και της καθεμιάς. Είδαμε, λοιπόν, να συναντιούνται -εγγυούμενοι το παρόν και το μέλλον της παράταξης και κυρίως την ενότητά της-, δύο πολιτικοί οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και με διαφορετική ένταση, προσπάθησαν -ανεπιτυχώς ευτυχώς- αυτή την παράταξη να την πλήξουν. Και να πλήξουν κυρίως την ενότητά της. Κατά συνέπεια, αυτή η εικόνα συνειρμικά και στο συλλογικό υποσυνείδητο του νεοδημοκράτη, είναι βέβαιο ότι και έτσι λειτούργησε...».
 Και πρόσθεσε: «Είναι αναμφισβήτητο ότι και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αβραμόπουλος έχτισαν δικά τους κόμματα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Επίσης, είναι γνωστό, ότι και οι δύο έσπευσαν ως "ιατροδικαστές - πολιτικοί" να γνωματεύσουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι ένα "πτώμα" και ότι έχει κλείσει τον ιστορικό της κύκλο...Αντικειμενικά, το δίδυμο αυτό δεν μπορεί να εκφράζει το παρόν και το μέλλον της παράταξης... Δεν μπορούν οι χτεσινοί, οι αυτοχρισθέντες "πολιτικοί ιατροδικαστές", να έχουν διαπιστώσει -με ξεχωριστά ιατρικά πορίσματα- ότι η Νέα Δημοκρατία είναι νεκρή και να εμφανίζονται σήμερα και να λένε ότι είναι οι εγγυητές της ενότητας και του μέλλοντός της. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα».

1 σχόλιο:

brexians είπε...

πεστα φιλε μου δυνατα να τα ακουσουν ολοι.....

ΝΤΟΡΑ δυνατα μαζικα ξεκαθαρα