Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕΚ

Στο Ωδείο Χανίων θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου η πρώτη χειμερινή παράσταση.
Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, θα δοθεί στο Ωδείο Χανίων η πρεμιέρα της πρώτης χειμερινής παράστασης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης «Ο Επιθεωρητής έρχεται» του Τζον Πρίσλεϊ.
Η μετάφραση είναι της Ζωής Ρηγοπούλου, η σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, τα σκηνικά-κοστούμια της Βάλιας Μαργαρίτη, η μουσική του Μανώλη Μανουσάκη, οι φωτισμοί του Παντελή Πετράκη. ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Σοφία Χαλαζιά.
Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Αλέξης Σταυράκης (’ρθουρ Μπέρλινγκ), Αγάπη Μανουρά (Σύμπιλ Μπέρλινγκ, η γυναίκα του), Στέλα Ερμή (Σήλα Μπέρλινγκ, η κόρη τους), Βλάσης Πασιούδης (Έρικ Μπέρλινγκ, ο γιος τους), Δημήτρης Τσιλιφώνης (Τζέραλντ Κροφτ, ο μνηστήρας), Δημήτρης Αγοράς (Επιθεωρητής Γκουλ), Σοφία Χαλαζιά (Έντνα, η υπηρέτρια).
Το έργο μιλά για την ευθύνη και την ανευθυνότητα και ερευνά αν τέτοια στοιχεία υπάρχουν σήμερα.
«Ο Επιθεωρητής έρχεται» θεωρείται το καλύτερο έργο του Τζον Πρίσλεϊ και εκείνο με την παγκόσμια θεατρική επιτυχία, καθώς «ανεβαίνει» σε όλες τις αίθουσες του κόσμου. Πρεμιέρα έγινε το 1946 στο Λονδίνο, στο Old Vic, αλλά η «επίσημη πρώτη» έγινε στη Μόσχα το 1945.

Δεν υπάρχουν σχόλια: