Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Δεν χρειάζεται αμυντικός….

Λάθος τίθεται το ζήτημα και από σένα, Γιάννη. Δεν  χρειάζεται αμυντικός.
Χρειάζεται καλό δεκάρι για να κινητοποιήσει δυνάμεις για να βγάλει την κάθετη μπαλιά  σ’ αυτόν που θα σαλπίσει την μπουρού του «Μυρτιδιώτισσα».
Αιφνιδιάζονται, κατά κανόνα, οι απροετοίμαστοι οι χαλαροί και οι ..πολύστροφοι.
Ακούστηκε μια πρόταση που δεν αναμενόταν. Ε και; Μόνο αν οι γνώσεις σου και οι εμπειρίες σου είναι επιπέδου καρναβαλιού μένεις άναυδος.
Αλλά δεν κάνεις  για να ηγείσαι μόνο και για να παίζεις κούρταλα ίσως.
Είσαι εκπρόσωπος των συμφερόντων μια ευρείας κοινωνίας (Κρήτης και Πελοποννήσου) και δεν αντιδράς, έστω κάποιος, σε ιταμές εκφράσεις του στυλ «ή αποδέχεστε ή σιωπάτε και με ακολουθείται χωρίς διαμαρτυρίες». Όταν δεν υπάρχουν αναστήματα .. Και δεν υπήρξαν, τουλάχιστον χθες!!
Όταν μπαίνεις σε μια διαπραγμάτευση μπαίνεις σαν παίχτης και όχι σαν ψοφοδεής μικροδιαχειριστής των σκουπιδιών της περιοχής σου.
Αλλάζεις την πορεία των πραγμάτων:
Κίνηση πρώτη: τον καλείς αύριο το πρωί στο συμβολαιογραφείο για την υπογραφή δεσμευτικού προσυμφώνου με την υποχρέωση εντός είκοσι ημερολογιακών ημερών να έχεις καταλήξει σε αποφάσεις.
Κίνηση δεύτερη: αξιολογείς εταιρεία και πλοίο με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, ένας αρχιμηχανικός και ένας οικονομολόγος ναυτικών επιχειρήσεων για να δεις με τι θέλεις να μπλέξεις.
Κίνηση Τρίτη: Νομικός έλεγχος νομιμότητας ενεργειών της ΑΝΕΚ και εξετάζεις αν ο κώδικας δήμων και κοινοτήτων σου επιτρέπει τέτοιου βάθους ανάμιξη σε ΑΕ.
Ο Δήμος Κισάμου όμως προτίμησε  και ανακοίνωσε «κλειστεί σύσκεψη».
Ήθελε να εμφανιστεί πλήρως …..αιφνιδιασθείς;
Και στο Νομαρχιακό συμβούλιο, μια μέρα πριν ο Νομάρχης εμφανίσθηκε ως ρεπόρτερ: «Δεν ήξερε δεν έμαθε δεν τον ενημέρωσαν  να συστήσουμε μια επιτροπή και να συμμετέχουν οι γνωστοί Νομαρχιακοί…να πάμε στις υπηρεσίες και να τους πούμε να μην κάνουν τη δουλειά τους για να διευκολύνουν την εταιρεία κλπ» αστεία πράγματα στην πλάτη της Κισάμου που όμως… έχει κάμει τις επιλογές της.
Θέλουν στο Ν. Συμβούλιο να σωθεί η γραμμή, λες και θα φύγει θα χαθεί σχεδόν δεν ξέρουν πως υπάρχει πλοίο σκανδαλωδώς επιχορηγούμενο, της ΑΝΕΚ.
Ας ομολογήσουν : Παίξαμε και εμείς χρηματιστήριο (με τους φόρους των πολιτών).         
Αναθέσαμε στην ΑΝΕΚ να ανταγωνιστεί τον εαυτό της. Αγοράσαμε πλοίο που οι Μινωικές το καταχώρησαν στις εγγραφές του ισολογισμού των με 850εκ και εμείς 1650εκ!!! Δεν ασκήσαμε έλεγχο οικονομικών πεπραγμένων. Δεν μας πήγαν και αυτοί οι αθεόφοβοι καμία κρουαζιέρα. Δεν έχει και καζίνο το πλοίο.
Τελειώνοντας θέλω να κάμω δύο ερωτήσεις  μια πρόβλεψη και μια πρόταση:
Α)Ήταν στο συμβούλιο παρόντες και οι τρεις επικεφαλής των συνδυασμών;
Β) Αποδέχτηκαν όλοι την υποχώρηση της πολιτικής και κοινωνικής προσωπικότητας τους απέναντι στο ατομικό συμφέρον του κυρίου Σαραβελάκη;
Ο Δήμος δεν θα αποδεχτεί το βάρος στους ώμους του αλλά θα ορίσει εκπροσώπους όπως και η Νομαρχία εξάλλου.
Και, να καταγγελθεί η ΑΝΕΚ και να δοθεί το πράσινο φως στον κ. Σαραβελάκη (αλλά χωρίς καμία αναστολή των δικαιωμάτων κρίσης και κριτικής εκ μέρους του Δήμου) να αλλάξει το καταστατικό της εταιρείας, να  μετατρέψει το πλοίο σε RO-RO και να ανταγωνιστεί ανοικτά την ΑΝΕΚ από το λιμάνι της Κισάμου.
Επιμύθιο : Αυτά συμβαίνουν στις κλειστές παρέες και στα κλειστά συμβούλια, ήττες.
Γιάννης Φωτάκης που εύχεται έστω και τώρα να οργανωθούν οι παραπάνω κινήσεις!; 

Φίλε Γιάννη συμφωνώ απόλυτα στα λεγόμενα σου αλλά δυστυχώς και ανοικτή συγκέντρωση-σύσκεψη να έκανε ο δήμος τρεις και ο κούκος θα πήγαιναν. Δυο μέτοχοι έκαναν τις ερωτήσεις το συμβούλιο πλην του κ. Χουρδάκη οι υπόλοιποι άκουγαν και φυσικά έλειπε πολύ το δεκάρι... που ήταν άραγε; 
Όσο για την πολυπόθητη κάθετη μπαλιά, όλα αυτά τα χρόνια μόνο κάθετες μπαλιές έκαναν δυστυχώς τα 'κεφάλια' της Κισάμου. Κάθετες στην... τύχη μας. Συνταξιούχοι και βάλε οι καθοδηγητές και εμπνευστές μας!!

Υ.Σ Φαντάσου ότι σε μια στιγμή τα κινητά όλων των συμβούλων κτύπησαν μαζί .....για αναχώρηση!! Κάποιοι είχαν και τραπέζι και αποχώρησαν νωρίτερα ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: