Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΑ

4 του Γενάρη το ΔΗΠΕΘΕΚ θα βρίσκεται στην Κίσαμο για μια και μόνο παράσταση του έργου του Τζον Πρίσλεϊ "Ο Επιθεωρητής έρχεται". Θα ισχύουν και εισιτήρια εργατικής εστίας.

Σχολείο για ειδικές ανάγκες πρότειναν στο δήμο να κάνουν στην περιοχή και ο δήμος το καλοβλέπει. Μάλιστα έχουν έτοιμο το οίκημα προς την Γραμβούσα μεριά. Κάτι ακούγεται για το δημοτικό σχολείο των Κουτουφιανών!!

Καλό είναι η δημοτική αρχή να σκεφτεί σοβαρά ότι πρέπει να μπουν ορισμένα στοπ σε κάποιους δρόμους του νέου σχεδίου πόλεως, ντροπή να πηγαινοέρχονται αυτοκίνητα και παιδιά χωρίς τις απαραίτητες ενδείξεις. Επειδή θέλουμε να βοηθήσουμε αν δεν ξέρουν ή αν δεν βλέπουν να τους πούμε που και τι χρειάζεται.

Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και πολλούς ανησυχεί, ένας είμαι και εγώ, δεν μπορώ να το βλέπω να χάνεται, την ίδια ώρα που η τιμή του και επίσημα πήρε τα πάνω της (αύξηση της τιμής του κυβικού από τον δήμο μας). Για 15η μέρα λοιπόν στην διασταύρωση του Παρθενώνα με την Ευαγγελίστρια η σωλήνα έχει κάνει...πίδακα, μόνο τα ψαράκια λείπουν για να έχουμε μια ..λιμνούλα με το σιντριβάνι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: