Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΚΡΗΤΗ

ΧΑΝΙΑ
Σε αποχή του συσσιτίου προχώρησαν το μεσημέρι οι 153 κρατούμενοι των δικαστικών φυλακών Χανίων οι οποίοι ενημέρωσαν το μεσημέρι τον αρχιφύλακα των φυλακών για την απόφασή τους αυτή. Οι κρατούμενοι στις φυλακές των Χανίων συντάσσονται με κρατουμένους και άλλων φυλακών και ζητούν. Αποσυμφόρηση των φυλακών μειώσεις των ποινών και βελτίωση των συνθηκών κράτησης
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Η δημιουργία μιας σύγχρονης, λειτουργικής, φιλικής, συμμετοχικής και ανθρώπινης πόλης, κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής μέχρι το τέλος του 2010, όπως παρουσιάστηκε χθες από το δήμαρχο, Γιάννη Κουράκη, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.  Για την υλοποίηση αυτού του στόχου η Δημοτική Αρχή έχει δεσμευτεί για μια σειρά έργα και δράσεις, από τις οποίες άλλες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και άλλες δρομολογούνται.Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής: Η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, η αποκατάσταση των τειχών και η παράδοσή τους για χρήση στον πολίτη, το άνοιγμα των πυλών στα Τείχη, η ολοκλήρωση του πολιτιστικού κέντρου που πρόκειται να αποτελέσει το σπίτι του πολιτισμού.
ΡΕΘΕΜΝΟ
Μια διαφορετική προσέγγιση, ταυτόχρονα και προοπτική ανάπτυξης στα Ζωνιανά δίνει η μελέτη που συνέταξε ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και χρηματοδότησε το Τεχνικό Επιμελητήριο. Κατά τη μελέτη, τα Ζωνιανά, τα οποία γνώρισε πριν δυο χρόνια όλη η Ελλάδα ως έναν τόπο ιδιόμορφο, κοινωνικά και οικονομικά, με τη ζωή τους να εξελίσσεται μέσα από τις ατραπούς της παραβατικότητας, μπορεί να είναι μια περιοχή εξαιρετικά άγονη, αλλά με ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον και, προπαντός, μια περιοχή που ενάντια σε ότι συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη χώρα, διαθέτει πολύ σημαντικό νεανικό πληθυσμό, αφού - κατά τη στατιστική - τα Ζωνιανά εξακολουθούν να έχουν τον υψηλότερο δείκτη γεννητικότητας στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: