Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΚΟΥΤΟΥΦΙΑΝΑ (ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ)

Η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια Δεν Είναι Πολυτέλεια! Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά!!!
Ένας μήνας έχει περάσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και το Ειδικό Σχολείο Κισάμου λειτουργεί μόλις 3 ώρες την ημέρα!
Τα παιδιά αυτά, γεμάτα όνειρα και ελπίδες, αδικούνται καθημερινά από μια Πολιτεία που τα έχει εγκαταλείψει. Χρειάζονται την αγάπη, τη στήριξη και την εκπαίδευση που τους αξίζει. Μην ξεχνάμε: αυτοί οι μικροί αγωνιστές δεν ζητούν πολλά· απλώς ζητούν το αυτονόητο: μια ευκαιρία να μάθουν, να αναπτυχθούν και να ενταχθούν σε μία κοινωνία που δεν τα έχει ξεχάσει.
Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κισάμου καθημερινά παλεύουν με προκλήσεις ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ, δεν μπορούμε να φανταστούμε.
Η έλλειψη προσωπικού στο σχολείο μας δεν είναι απλώς μια αριθμητική ανεπάρκεια, είναι η καθημερινή πραγματικότητα που περιορίζει την πρόοδο και την εξέλιξή τους. Οι ώρες που περνούν στο σχολείο είναι ανεπαρκείς και τα παιδιά καταδικάζονται να μεγαλώνουν χωρίς τη σωστή καθοδήγηση.
Η Πολιτεία δεν μπορεί να παραμένει απαθής σε αυτή την κατάσταση. Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κισάμου δεν ζητούν χάρη διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και την αξιοπρέπεια! Πώς μπορεί η Πολιτεία να κλείνει τα μάτια μπροστά σε αυτή την αδικία; Πώς μπορεί να αγνοεί την ανάγκη αυτών των παιδιών για μόρφωση, ενθάρρυνση και ίσες ευκαιρίες;
Η εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ! Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!!!
Ας υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια αυτών των παιδιών, γιατί η σιωπή είναι συνενοχή!
Κώστας Βαρουχάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: