Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΟΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ

 Προς αποκατάσταση της αλήθειας, είμαι αναγκασμένος να επανέλθω στο ζήτημα του κοινοτικού καταστήματος Τοπολίων. 
Κύριε Δήμαρχε φέρατε προς ψήφιση την παραχώρηση του κοινοτικού καταστήματος Τοπολίων για 25 χρόνια με αντίτιμο 50 Ευρώ το μήνα, ΧΩΡΙΣ να κάνετε δημοπρασία όπως οφείλατε αλλά με απευθείας ανάθεση μεταξύ σας. 
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ως υπεύθυνα για την διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας, δεν μπορούν να ψηφίζουν τέτοιου είδους συμβάσεις, καθώς πέρα από το ηθικό ζήτημα προκύπτουν και ποινικές ευθύνες όταν ζημιώνεται το δημόσιο ταμείο, αυτή είναι η θέση μου. 
Για τον λόγο αυτό, ενήργησα με σκοπό να διασφαλίσω την νομιμότητα και την οικονομική ακεραιότητα του δήμου μας. 
Επιπλέον θα ήθελα να σχολιάσω την ανάρτηση του κ. Μπενιουδακη. 
Στην ανάρτηση σας κ. Μπενιουδακη αναφέρεται ότι, κάποιοι γίναμε επαναστάτες και δεν είχαμε πρόταση, επίσης ότι είχαμε απαράδεκτη συμπεριφορά. 
Κ. Μπενιουδακη αν στο δικό σας λεξικό η λέξη επανάσταση είναι συνώνυμο με την νομιμότητα, τότε ναι είμαστε επαναστάτες. 
Επιπλέον, είναι κρίμα να κρίνετε την συμπεριφορά μας, ως απαράδεκτη βάση αυτών που ψηφίζουμε στο Δημοτικό συμβούλιο. 
Πρόταση είχαμε και την καταθέσαμε, εσείς όμως δεν ήσασταν παρών ώστε να την ακούσετε. 
Επομένως πριν μας χαρακτηρίσετε επαναστάτες απαράδεκτους  και ότι δεν είχαμε προτάσεις, κάνετε  πρώτα την αυτοκριτική σας. 
Για αυτό λοιπόν τον λόγο, θα σας συμβούλευα να είσαστε πιο προσεκτικός και να μην επηρεάζεστε από διάφορες υποσχέσεις, οι οποίες σας εκθέτουν σας πρόσωπο, αλλά και ως εργολήπτη, που παράγει σημαντικό έργο, αυτό του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας. 
Όσον αφορά την ανακοίνωση του κ. Δήμαρχου, δεν έχω κάτι να του απαντήσω, ούτως η άλλως δεν μας απάντησε σε κάτι επί της ουσίας όπως όφειλε. 
Δεν μας απάντησε για πιο λόγο προσπάθησε να παραπλάνηση το Δ.Σ φέροντας μια πρόταση την οποία την ακύρωσε η αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης. 
Το μόνο που μας αναφέρει είναι ότι μου έκανε μήνυση επειδή τον συκοφάντησα. 
Κύριε Δήμαρχε, καμία συκοφαντία, ούτε έθιξα την τιμή και την υπόληψη σας, το μόνο που έπραξα εγώ είναι να καταθέσω την γνώμη μου ως όφειλα και να προτείνω το θέμα να αναβληθεί για επόμενη συνεδρία.
Σε αντίθεση με εσάς που το μόνο που καταφέρατε είναι να ποινικοποιήσετε την ελευθερία του λόγου. 
Προσπαθείτε να αποτρέψετε τον έλεγχο από την αντιπολίτευση.
Για πιο λόγο, μήπως φοβάστε κάτι; 
Επιδιώκετε με διάφορους τρόπους να περάσετε ένα κλίμα εκφοβισμού σε όλους όσους έχουμε αντίθετη άποψη από την δίκη σας. 
Αλήθεια κ. Δήμαρχε πείτε μας για την ανέγερση των λυκείων που κατά δήλωση σας θα ήταν έτοιμα σε τέσσερα χρόνια, και ήδη διανύουμε το πέμπτο έτος και δεν έχετε  παρουσιάσει ούτε μελέτη. 
Για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, έχουν περάσει 15 και πλέον χρόνια, ποσό ακόμα θέλετε; 
Μπορώ να αναφέρω και αλλά πολλά που έχετε εξαγγείλει στα προγράμματα σας και έχουν μείνει μόνο εξαγγελίες.
 Τόσο αξιόπιστος φαίνεται ότι είστε. 
Βλέπουμε έναν Δήμο να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας, ύδρευση-άρδευση, καθαριότητα ηλεκτροφωτισμός, αγροτικοί οδοποιία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, όλα ξεχασμένα. 
Γίνεται αντιληπτό ότι δεν έχετε κανένα προγραμματισμό και όραμα, ώστε να βελτιώσετε τις υποδομές της πόλης και των χωριών. 
Ας μην αναφερθώ για πεζοδρόμια, σχολικές μονάδες, οδοποιία, και αλλά πολλά. 
Δεν κάνετε καμία απολύτως προσπάθεια, δεν έχετε όραμα, δεν έχετε ιδέες. 
Εμείς από την μεριά μας, σας καταθέτουμε προτάσεις, και στην λογοδοσία της δημοτικής αρχής, σας εκθέτουμε τα σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας ( κλιματική κρίση, ύδρευση άρδευση καθαριότητα, αθλητικές εγκαταστάσεις).
Το μόνο που αλαζονικά μας λέτε σαν δικαιολογία κάθε φορά που σας ασκούμε κριτική, είναι ότι σας έχει ψηφίσει το 47,50% των δημοτών. 
Κ. Δήμαρχε, κάποιοι θα συνεχίσουμε να λέμε αυτά που πιστεύουμε είτε σας αρέσουν είτε όχι, είτε νομίζετε ότι σας θιγούν είτε όχι, κάποιοι δεν σκύβουν το κεφάλι, ούτε φοβούνται γιατί πράττουν αυτό που οφείλουν προς των κόσμο της Κισσάμου. 
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους επώνυμα τοποθετήθηκαν αλλά και όλους όσους  μας παροτρύνουν να συνεχίσουμε τον έλεγχο όπως οφείλουμε. 
Με εκτίμηση, 
Παρτσαλάκης Αντώνιος 
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου 
Επικεφαλής «Κίσαμος Ενωμένοι Πολίτες»

Δεν υπάρχουν σχόλια: