Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ

 Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ : ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
Ο εμβολιασμός αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δημόσιας υγείας, μειώνοντας δραστικά την εμφάνιση ασθενειών που κάποτε στοίχιζαν εκατομμύρια ζωές. Ωστόσο, οι πρόσφατες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η πανδημία COVID-19 και οι εμπόλεμες καταστάσεις με τη συνεπαγόμενη ανθρωπιστική κρίση, έχουν επηρεάσει αρνητικά τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης. Η επανεμφάνιση ασθενειών που προηγουμένως θεωρούνταν ότι είχαν εξαλειφθεί υπογραμμίζει τη σημασία της επαγρύπνησης για την πρόληψη και τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης των ιών. 
Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει μόνο τον άμεσα εμβολιαζόμενο, αλλά και έμμεσα τις άλλες ευπαθείς ομάδες του περιβάλλοντός του, όπως τα μέλη της οικογένειάς του, τους φίλους του, καθώς και όλους εκείνους που για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν.  Όταν ένα υψηλό ποσοστό του πληθυσμού εμβολιάζεται, μπορεί να επιτευχθεί συλλογική ανοσία ή όπως αλλιώς ονομάζεται «ανοσία της αγέλης», μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού από άτομο σε άτομο.
Ο εμβολιασμός διαδραματίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στην καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής μειώνοντας την ανάγκη για αντιβιοτικά, συμβάλλοντας παράλληλα στη συνετή χρήση τους.
Ωστόσο, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων παραμένουν οι πρωταρχικές ανησυχίες του πληθυσμού. Καλό λοιπόν είναι να γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια υποβάλλονται σε αυστηρό έλεγχο πριν από την έγκρισή τους και συνεχίζουν να παρακολουθούνται ακόμα και μετά την κυκλοφορία τους για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην ανίχνευση και την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων. Είναι λοιπόν σημαντικό για οποιαδήποτε ανησυχία να συμβουλευτείς τον θεράποντα ιατρό σου και να βασίζεσαι σε αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, όπως οι κυβερνητικές υπηρεσίες υγείας και οι επιστημονικές οργανώσεις.
Τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την πρόληψη ασθενειών και την προστασία της δημόσιας υγείας. Η εφαρμογή και η διατήρηση ισχυρών εθνικών προγραμμάτων εμβολιασμού είναι απαραίτητη για την πρόληψη και τη εξασφάλιση της ευρείας εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. 

Νέο Ιατρείο Εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Κισάμου
Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών Ενηλίκων το Κέντρο Υγείας Κισσάμου ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας πιλοτικού ιατρείου εμβολιασμών για ενήλικες με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την προστασία των πολιτών. Το ιατρείο θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου 2024 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8:30 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.
Θα εξετάζεται η χορήγηση εμβολιων που αφορουν την πρόληψη σοβαρών ασθενειών, όπως:
Κοκκύτης
Πνευμονιόκοκκος
Γρίπη
Έρπης ζωστήρας
Ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)
Διφθερίτιδα 
Ιλαρά, ερυθρά
Τέτανος
Γιατί να εμβολιαστείτε;
Ο εμβολιασμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης σοβαρών ασθενειών. Προστατεύει εσάς και τους αγαπημένους σας, ενώ συμβάλλει στην ενίσχυση της ανοσίας της κοινότητας.
Πληροφορίες και ραντεβού:
Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το ραντεβού σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Κέντρο Υγείας Κισσάμου στο τηλέφωνο 28223 40100 ή επισκεφθείτε μονάδα μας.
Πίνακας 1. Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων, ανά ηλικιακή ομάδα, 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια: