Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΈΝΑΡΞΗ ΚΥΚΛΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται η συνέχιση του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής. Πρόκειται περί προσπάθειας μελέτης των μηνυμάτων και νοημάτων της Αγίας Γραφής και, ιδιαίτερα, της Καινής Διαθήκης, μέσα από κείμενα των Πατέρων και την διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Η έναρξη του κύκλου μελέτης θα αρχίσει την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, ως και κάθε Πέμπτη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Κίσαμος, ως ακολούθως. Ώρα 17.00μ.μ. Ιερά Παράκληση του Οσίου Νικηφόρου, ώρα 18.00μ.μ. μελέτη Καινής Διαθήκης, διάρκειας περί της μία (1) ώρας, (στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, είτε στην παρακείμενη Ενοριακή αίθουσα). Μετά την εισαγωγή και ανάλυση του κειμένου θα ακολουθεί συζήτηση. Ενήλικες και κάθε πρόσωπο καλής προαίρεσης, ελεύθερα μπορούν να μετέχουν. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, όταν το πρόγραμμα του το επιτρέπει, θα μετέχει. Υπεύθυνος της Σύναξης έχει οριστεί ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Παν. Αρχ. π. Αγαθάγγελος. Ομιλητές και πρόσωπα έμπειρα θα προσκαλούνται, κατά περίπτωση. Καλούνται όσοι επιθυμούν να εμβαθύνουν και μελετήσουν τα ζωήρυτα νάματα και νοήματα των Αγίων Γραφών, τα οποία χαρίζουν μεγάλη πνευματική ωφέλεια και γεμίζουν την ψυχή, όπως μετέχουν. Με χαρά περιμένουμε όλους σας την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 17.00μ.μ., ως και κάθε Πέμπτη, στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό. 
Να προσευχηθούμε και να συνοδοιπορήσουμε σε ένα πνευματικό ταξίδι, στην πορεία του οποίου πολύ θα ωφεληθούμε και πνευματικά θα ενισχυθούμε. Το έχουμε ανάγκη όλοι μας.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: