Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΚΟΛΕΝΙ ΚΑΜΑΡΑ

Τελικά όπως έμαθα ανάποδα έβαλαν τις σωλήνες στο Κολένι.... αντί να πάνε προς Πλάτανο που έχει ανάγκη για νερό, πάνε προς Κολυμβάρι. Πάντως πλάκα έχει τις τελευταίες μέρες, επειδή εκεί γίνονται και εργασίες απο την αρχαιολογία, που οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΒΑ  υποστηρίζουν αλλά και επιμένουν οτι ο Δήμος Κισάμου παίρνει νερό απο τον Δήμο Πλατανιά, αφού θεωρούν οτι τους ανήκει η περιοχή αυτοδιοικητικά.
Εγώ έφτιαξα για καλό και για κακό ένα χάρτη για να τους το δώσω, μπας και καταλάβουν που βρίσκονται και τι κάνουν εκεί, άσχετο βέβαια αν το νερό είναι ένα κοινό αγαθό που δεν έχει ιδιοκτήτες αλλά η διαχείριση του πρέπει να είναι προς όφελος της κοινωνίας. Βέβαια δεν μπορώ να αντισταθώ και να πω οτι είναι κακό σε μια περιοχή που έχει τόσο νερό να μην μπορεί να ξεδιψάσει τους δημότες της και απο την άλλη αυτοί που το εκμεταλλεύονται να τροφοδοτούν όχι τον λαό, αλλά τις πισίνες των ξενοδοχείων τους.
Η περίπτωση μας είναι παγκοσμίως πρωτόγνωρη και καλό είναι πρώτα να κατοχυρώσουμε τις δικές μας ανάγκες και μετά να δίνουμε το αγαθό αυτό για να τσαλαβουτούν οι επισκέπτες μας.
Πάντως προκαλεί έκπληξη οι δημοσιεύσεις πρώην δημάρχου που πιστεύει οτι θα έχουμε νερό με φυσική ροή απο τον Ταυρωνίτη στον Πλάτανο και στις Λουσακιές... προτείνοντας μάλιστα αξιοποίηση του αύλακα που θα ανοιχτεί για τον σκοπό αυτό, την ίδια ώρα που ο κ. Μαλανδράκης για τις ανάγκες του παίρνει νερό απο το Κολένι, και δεν περιμένει τον ΑΥΛΑΚΑ απο τον Ταυρωνίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: