Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΛΕΩ ΠΑΛΙ ΕΓΩ....

Καμιά 150 σελίδες έχει η Εισηγητική Έκθεση του προϋπολογισμού που κατατέθηκε πριν κλείσει ο παλιός χρόνος και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους εκλεγμένους μας. Δεν θα αναφερθώ στους πολλούς κωδικούς που έτσι και αλλιώς δεν ξέρω τι είναι απλά θα αναφέρω ότι στην εισηγητική έκθεση για τις Δαπάνες προτείνονται από την νυν Δημοτική αρχή τα εξής νέα έργα ..
51.000 Ε για τοπογραφικές και αρχιτεκτονικές μελέτες για την οδό  Αγαμέμνονος και πλατεία Τζανακάκη. (Μάλλον για πεζοδρόμια αφορά στην Αγαμέμνονος-Μαύρο Μώλος και μόνιμη κατασκευή στην πλατεία Τζανακάκη των κρασπεδόρειδρων.)
24.000 Ε για το 5Χ5 γηπεδάκι του Πλατάνου
100.972 Ε για εκσυχρονισμό αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πλάτανο-Γραμβούσα-Λουσακιές-Πολυρρήνια και κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στα Κουτουφιανά!!!!
40.000 Ε για την διαμόρφωση της πλατείας Ειρηναίου
140.550 Ε για διαμόρφωση παιδικών χαρών 
100.000 Ε για ανάπλαση της Σκαλίδη
Θα μου ξεφεύγουν και κάποια άλλα στις τόσες σελίδες του προϋπολογισμού, θα σταθώ για άλλη μια φορά στα του αθλητισμού στην πόλη. 
200 παιδιά πάνε στο δημοτικό στάδιο Κισάμου και δεν υπάρχει ούτε μια μικρή πρόβλεψη δαπάνης επειδή μας υποσχέθηκε η περιφέρεια 350.000 Ε και 300.000 Ε τα οποία κάπου είναι, κάπου βρίσκονται, αλλά δεν τα βλέπουμε εδώ και 1.5 χρόνο με αποτέλεσμα το πρώτο κάποτε περιφερειακό γήπεδο των Χανίων να θρουλλά και να γίνεται μέρα με την μέρα περισσότερο ακατάλληλο για όλους. Φυσικά όταν δεν υπάρχει καμιά παρέμβαση και η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται και τα χρόνια περνούν.... αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά.
Τελικά μήπως δεν θέλουμε αθλητισμό στην πόλη; Μήπως θέλουμε όλα τ άλλα εκτός από αυτά που μας είναι απαραίτητα;  
Αν κάνουμε ένα γκάλοπ τι θα αποφασίσει ο πολίτης της πόλης ότι θέλει; Αναπλάσεις πλατειών ή ένα έργο για τα παιδιά του; 
Ας ελπίσουμε μιας και ο προϋπολογισμός είναι εισηγητικός και ρευστός να μπουν και ορισμένα χρήματα όχι για ανακατασκευή των αθλητικών χώρων της πόλης (εδώ χρειαζόμαστε εκατομμύρια) αλλά για μια απλή συντήρηση, φύλαξη, υποδοχή των παιδιών στο Δημοτικό στάδιο Κισάμου τουλάχιστον.
Ούτε 300 Ε για αγορά δίχτυα για τέρματα δεν μπήκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: