Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΨΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ- ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Υπάρχει κανείς που να μη μπορεί να καταλάβει πως όλη η προσπάθεια του ΝΑΤΟ και όλων των πολιτικών πρακτόρων του για άρον άρον "λύση" στην ονομασία της FYROM είναι μόνο και μόνο για την ένταξη του τυφλά υποτελούς στις ΗΠΑ-ΕΕ κρατιδίου στο εγκληματικό ΝΑΤΟ των βομβαρδιστών και διαμελιστών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, Λιβύης, Ιράκ, Συρίας και της θερμοπυρηνικής πυραυλικής περικύκλωσης της Ρωσίας-αντιπάλου, για δικά της συμφέροντα, της νέας απάνθρωπης τάξης;
Τα νυν κυβέρνηση δηλώνει θρασύτατα ακριβώς το ίδιο με τον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ Νίμιτς: "Δεν θα είναι πρόβλημα η αποδοχή ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία" !...
Ξαναθυμίζω πως ο πατριάρχης του ιταλικού καπιταλισμού Ανιέλι είχε πει για το εξίσου με τον ΣΥΡΙΖΑ καπιταλιστικό κι εκφυλισμένο ... αλήστου μνήμης ΚΚΙταλίας: " Υπάρχει ένα είδος αριστεράς που μας είναι πολύ χρήσιμο γιατί μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές που τα παραδοσιακά αστικά κόμματα δεν μπορούν"...
-Μπορούμε να υποθέσουμε πάντως με το μέρος ποιών θα τάσσονταν σε άλλες κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας επίσης, κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι "αντιεθνικιστές" ( ένθερμοι υποστηρικτές όμως ξένων εθνικισμών, όπως των "σλαβομακεδόνων"...) που χύνουν χολή και μαύρο δάκρυ επειδή εκατοντάδες χιλιάδες λαού όλων των πολιτικών απόψεων έκαναν συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη αγνοώντας την γραμμή ΝΑΤΟ-κυβέρνησης και λοιπών ένθερμα φιλονατοϊκών κομμάτων για "λύση" που να βάζει το γελοία εθνικιστικό τεχνητό κρατικό κατασκεύασμα της κατά 35% κατοικούμενης (και διεκδικούμενης...) από Αλβανούς σημειωτέο, FYROM στο ΝΑΤΟ. Ενός κρατιδίου που προορίζουν κάποιοι να παίξει ανάλογα με τις μελλοντικές συνθήκες, ρόλο διαμελιστή της Ελλάδας, αφού, αν και το αποσιωπούν ύπουλα οι πλασιέ της νέας τάξης επαγγελματίες "αντιεθνικιστές", είναι πασίγνωστο πως πχ πως και τα κρατικά του σχολικά βιβλία δείχνουν το "έθνος" τους να έχει σύνορα ως την ...Θεσσαλία!
-  Στις 22 Ιουλίου του 1943 λοιπόν, όπως σημειώνει ένας γνώστης της Ιστορίας φίλος με αθόλωτο μυαλό, όταν πάνω από 300.000 Ελλήνων, αδιαφορώντας για την απειλητική παρουσία των κατοχικών δυνάμεων σε επίκαιρα σημεία της πρωτεύουσας, διαδήλωνε στους δρόμους της Αθήνας, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Όχι στην Επέκταση» και «Έξω οι Βούλγαροι φασίστες από τη Μακεδονία και τη Θράκη», και οι Επονίτισσες, Σταθοπούλου (τυλιγμένη με την Ελληνική σημαία) και Λίλη, Μπακόλα έπεφταν νεκρές από τις σφαίρες των ναζιστών, αυτοί οι ..."αντιεθνικιστές" θα ήταν σίγουρα με τους κατοχικούς δοσίλογους.
- Όταν ο Κολοκοτρώνης κατατρόπωνε τον Ιμπραήμ, αυτοί θα έστελναν υπομνήματα, για τις βιαιότητες των Ελλήνων, στην Ιερά Συμμαχία και σε ιδεολογικούς προγόνους σημερινών "Παρατηρητηρίων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".
- Όταν οι Σουλιώτες έδιναν τον αγώνα απέναντι στον Αλή Πασά, οι σημερινοί πλασιέ των απόψεων του Σόρος,που μοιράζει εκατομμύρια δολάρια για "βελούδινες" αλλαγές και νεοταξίτικες γεωπολιτικές επιδιώξεις από πρώην Γιουγκοσλαβία ως Γεωργία, Ουκρανία, Συρία (εκεί δεν τους βγήκε) και χρηματοδοτεί βιβλία ιστορίας για τα Βαλκάνια, μαζί βέβαια με τις στρατιωτικές επεμβάσεις στην ίδια κατεύθυνση, αυτοί θα έτρεχαν για προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην αυλή του δυνάστη.
Οποτεδήποτε ο κάθε εξωτερικός εχθρός επιβουλευόνταν τα εδάφη της πατρίδας μας, όπως οι Ιταλοί του Μοσολίνι και μετά και οι Γερμανοί, "τις πεζούλες μας" που έλεγε ο Άρης, αυτοί θα ήταν πάντα με το "δίκιο του άλλου". Ή θα κήρυτταν αποχή από κάθε Εθνική Αντίσταση στο όνομα της εν καιρώ εισβολής και πολέμου ..."συναδέλφωσης με τους στρατιώτες του εχθρού" που υλοποιούσαν την εισβολή και κατοχή!
Όπως ακριβώς έπρατταν το 1940 και επί κατοχής οι ..."ταξικοί και υπερεπαναστάτες" αρχειομαρξιστές-τροτσκιστές, που μεταπολεμικά κατάντησαν αφενός να πάρουν μέρος, με μηδενική λαϊκή απήχηση, στις εκλογές απόλυτης βίας και νοθείας του 1946, αφετέρου να στείλουν δημόσια συγχαρητήρια στον στρατάρχη Παπάγο για την συντριβή, ελέω των όπλων και ναπάλμ των διαδόχων της Αγγλίας ΗΠΑ, του στρατού των ανταρτών!...
Ίδιοι ρόλοι με πολλών ειδών μάσκες, τότε και τώρα...
Κώστας Ντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: