Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Κάπου άκουσα οτι θα συνεδριάσει η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης (τώρα θα με ρωτήσετε τι είναι αυτό;*) του Δήμου Κισάμου για να πει την γνώμη της σχετικά με την ανάπλαση (είναι η 5 ή 6 κατά σειρά) της Σκαλίδη.
Στην επιτροπή διαβούλευσης, που να με συχωράτε δεν θυμάμαι να έχει κάνει καμιά συνεδρίαση τα τελευταία χρόνια, την απαρτίζουν περίπου 30 άτομα και έχει σαν πρόεδρο κάποιο αντιδήμαρχο. Τα μέλη είναι όλοι οι πρόεδροι των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, φυσικά και του Εμπορικού, ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων από τον δήμο, καθώς και ένας εκπρόσωπος εργαζομένων που ανήκουν τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, πρόεδροι ΤΟΕΒ και 8 με 10 δημότες. 
Η δουλεια όλων αυτών είναι συμβουλευτική και πολύ δημοκρατική.
Επί δημαρχίας κ. Σταθάκη η επιτροπή έχει συσταθεί αλλά η θητεία της έληξε τον Μάιο του 2017 (ίσως να πήρε παράταση ή να ανανεώθηκε η θητεία των 26 φορέων και δημοτών και δεν το ξέρω) και πρόεδρος ήταν -είναι ο ίδιος ο δήμαρχος.
Ας ελπίσουμε οτι θα (ξανα) συνεδριάσει αυτή η επιτροπή, που αν θυμάμαι καλά επί δημαρχίας κ. Μυλωνάκη είχε συνεδριάσει αρκετές φορές.
Διότι.....
Άλλο να παίρνεις τις αποφάσεις μόνο σου και άλλο να ακούς την κοινή γνώμη.....
*Αυτές είναι μερικές από τις  αρμοδιότητες της επιτροπής  
Α) γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του Δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
Β) γνωμοδότηση για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
Γ) εξέταση για τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου και η διατύπωση γνώμης για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: