Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ROMANESCO BROCCOLI
To μπρόκολο αυτό αποτελεί ένα από τα λαχανικά με τα πιο παράξενα σχήματα. Αποτελεί διασταύρωση μεταξύ μπρόκολου και κουνουπιδιού και υπάρχει κυρίως σε τοπικές αγορές . 
Χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και συχνά αναφέρεται και ως άνθος του μπρόκολου λόγω του σχήματος του. Αυτό το ιταλικό λαχανικό το οποίο
καλλιεργούνταν κάποτε μόνο γύρω από την Ρώμη, παράγει φωτεινά πράσινα κεφάλια  τα οποία αναπτύσσονται σπειροειδώς. Το είδος αυτού του  μπρόκολου έχει τις ίδιες απαιτήσεις και καλλιεργητικές ανάγκες όπως και τα υπόλοιπα μπρόκολα και είναι εύκολο να αναπτυχθεί όπως και τα υπόλοιπα είδη. Άν και είναι φυτό ψυχρής εποχής, καλό είναι να αναπτύσσεται σε προστατευμένο χώρο για διάστημα 4-6 εβδομάδων και να μεταφυτεύεται μετά στον λαχανόκηπο με την παρέλευση του τελευταίου παγετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: