Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο καθιερωμένος αγιασμός και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αντιπεριφέρεια παρουσία βουλευτών, του περιφερειάρχη, Δημάρχων και παραγόντων του νομού, απο τον αρχαιότερο στην ιεραρχία μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο.
Μάλιστα ο κ.κ Αμφιλόχιος παίρνοντας με την σειρά του το μικρόφωνο για τις καθιερωμένες ευχές δεν μάσησε τα λόγια του και είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Αρναουτάκη:
 «Εις ό,τι αφορά τον μικρόκοσμό μας, κύριε Περιφερειάρχα, πέρυσι σας είχαμε πει να μοιράσετε ισόποσα και ισότιμα την πίτα. Αυτό το ξέρουν οι Δήμαρχοι. Δεν ξέρω αν ισχύει. Αλλά φέτος θα ήθελα να σας πω το εξής: επειδή ακούμε ότι το θέμα του ΒΟΑΚ έχει επανέλθει στην επικαιρότητα και μοιάζει σαν το γεφύρι της Άρτας, που ολημερίς το χτίζανε και το βράδυ γκρεμιζόταν, βεβαίως εσείς το κάνετε πράξη, αλλά και μία υπενθύμιση δεν βλάπτει. Να σας πούμε ότι η Κρήτη δεν αρχίζει από τα Χανιά και τελειώνει στο Ηράκλειο. Αρχίζει από την Κίσαμο και ακόμα βαθύτερα και τελειώνει στην άλλη άκρη του νησιού και είμαστε σίγουροι όλοι μας ότι έτσι θα οργανωθεί και οι μελέτες που κάνετε θα καλύψουν όλη την Κρήτη ενιαία. Όπως κι εσείς είστε πάσης Κρήτης. Εσείς και ο Κρήτης είσαστε σε όλη την Κρήτη…».
Ας ελπίσουμε οτι η νέα χρονιά θα μας φέρει...έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: