Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Φαντάζομαι πόση χαρά θα μπορούσε να εκφράσει το αλέτρι και το δρεπάνι στα χέρια του γεωργού που το κρατά και με τον κόπο και τον ιδρώτα του κάνει την γη όμορφη και καρποφόρα.
Ένα αλέτρι και ένα δρεπάνι είναι ένα κομμάτι σίδερο άχρηστο ίσως και σκουριασμένο για κάποιους. Από την στιγμή όμως που γεωργός θα το πάρει στα χέρια του γίνεται ένα πολύτιμο εργαλείο και παίρνει μια ιδιαίτερη αξία.
Τι υπέροχο πράγμα να συναισθανόμαστε ότι μέσα από τα χέρια μας και μέσα από τον κόπο μας περνά και γίνεται το έργο του Θεού! Τι υπέροχο πράγμα να συναισθανόμαστε ότι από τα χέρια μας περνά το Φως του Θεού, η Σοφία του Θεού για να «ενσαρκωθεί» στην πράξη της ζωής και να γίνει οδηγός ελπίδας και στήριγμα αναρίθμητων πράξεων.
Χριστιανέ μου θα ήθελα να σου αποκαλύψω και να σου γνωρίσω αυτή τη μεγάλη αλήθεια που έμαθα και γω σιγά-σιγά. Την αλήθεια πως είσαι…. πως μπορείς δηλ. να γίνεις το όργανο του Θεού. Σκέψου πως κάθε ανάγκη του κόσμου είναι μια κραυγή του Θεού και πως κάθε πόνος του κόσμου είναι μια πληγή που θεός θέλει να κλείσει με τα δικά σου χέρια.
Χριστιανέ, κάμε αυτή την ύψιστη τιμή και χαρά στη ζωή σου να είσαι παντού, όπου και να βρίσκεσαι, το όργανο του θεού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: