Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ 
Ως πολίτης και ως αντιδήμαρχος του μαρτυρικού δήμου Καντάνου - Σελίνου, εκφράζω την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία μου για την βράβευση του κ. Ρίχτερ, ενός ιστορικού που αρνείται το μεγαλείο της Μάχης της Κρήτης και επιχειρεί να αμαυρώσει την Εθνική Αντίσταση και τον ηρωικό αγώνα του ανυπότακτου κρητικού λαού. Ο πάνδημος ξεσηκωμός, η αυθόρμητη συμμετοχή του λαού στη Μάχη της Κρήτης για την υπεράσπιση της πατρίδας και της ελευθερίας αποτελεί φάρο αγωνιστικότητας και λεβεντιάς και παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Ο λαός μας, ο λαός του δήμου Καντάνου - Σελίνου, του νομού Χανίων και της Κρήτης, ο λαός της Ελλάδας στο σύνολό του, που προσέφερε τα πάντα για την ελευθερία και την πατρίδα, που έδωσε λυσσώδη αγώνα εναντίον του ναζισμού, που αντιστάθηκε παραπάνω από γενναία στους κατακτητές και τη βαρβαρότητα, δεν ανέχεται τέτοιες προσβολές στην Ιστορία του.
Τότε, στη μάχη της Κρήτης, ο κρητικός λαός ..
.....πολέμησε ηρωικά αλλά σεβάστηκε τους νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες του εισβολέα. Σήμερα, έχουμε αλληλεγγύη απέναντι στον γερμανικό λαό και υποδεχόμαστε με φιλόξενα αισθήματα όλους τους Γερμανούς στον τόπο μας. Όμως δεν επιτρέπουμε σε κανέναν, Έλληνα ή ξένο, όποια ιδιότητα κι αν έχει, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται να αμφισβητήσει ό,τι πολυτιμότερο έχουμε: την τιμή μας και την Ιστορία μας. Τώρα ιδίως, που κλιμακώνεται ο εθνικός και δημοκρατικός αγώνας της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, δηλώνουμε ότι κάθε προσπάθεια αλλοίωσης και μεροληπτικής προσέγγισης της Ιστορίας μας είναι κατευθυνόμενη και πολλαπλά επιζήμια.
Ενώνουμε τη φωνή μας με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και τις Ενώσεις Θυμάτων, αγωνιζόμαστε για ισχυρό και μαχητικό Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων κι απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Καθιστούμε σαφές ότι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων και η επιστροφή του κατοχικού δανείου και των αρχαιολογικών μας θησαυρών, προϋπόθεση για τη δικαίωση της Θυσίας των Ελλήνων, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον μαρτυρικό μας δήμο και τον σκληρά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ 
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ 
ΒΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: