Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Αλλαγές στο καθεστώς πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, σχεδιάζει η κυβέρνηση με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα κατατεθεί τροπολογία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα πληρωμής τους με το μήνα.
Σκοπός της κυβέρνησης είναι να αυξήσει τα έσοδα από ιδιοκτήτες που αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο των τελών αλλά δεν καταθέτουν τις πινακίδες καθώς και να δώσεις την ευκαιρία για την κυκλοφορία των οχημάτων ανάλογα με το χρόνο που θα πληρώνουν τα τέλη. Εκτιμάται έτσι ότι θα σταματήσει και το κύμα απόσυρσης πινακίδων, κυρίως για μεγάλα οχήματα που βαρύνονται με υψηλά τέλη.
Υπενθυμίζεται .....
. ότι ανάλογη τροπολογία είχε κατατεθεί τον περασμένο Μάρτιο και ίσχυε για φέτος και η οποία προέβλεπε ότι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες μπορούν να τις παραλάβουν αν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους για τους υπόλοιπους μήνες του 2014.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών έχει ετοιμάσει διάταξη που προβλέπει ότι παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο το κίνητρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων, το οποίο αλλιώς θα εκπνεύσει στα τέλη Δεκεμβρίου.
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το υπουργείο σκοπεύει να επεκτείνει το δικαίωμα απόσυρσης και για όσα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά το 2001 και το 2002.
Από το 2009 και μετά επιτρεπόταν η απόσυρση αυτοκινήτων παλαιότητας μόνο έως και το 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: