Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΔΙΣΑ

Η ενίσχυση των μηχανισμών καθαριότητας και η βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Κισάμου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μανώλης Ξυπολιτάκης με τη νέα διοίκηση της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) και πιο συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο αυτής κ. Μιχάλη Τζινευράκη και τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Κουτράκη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία έγινε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας που θα έχει ο Δήμος Κισάμου με τη ΔΕΔΙΣΑ για το επόμενο έτος στο κομμάτι της αποκομιδής και της ανακύκλωσης απορριμμάτων ενώ κοινή διαπίστωση υπήρξε η ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εξεύρεση και χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) ως έργου με περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που θα συμβάλλει στην σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο Κισάμου.
Τέλος ο κ. Σταθάκης εξέφρασε τη βούληση του προκειμένου ο Δήμος να μπορέσει – σε βάθος χρόνου – να αποκτήσει τα αναγκαία τεχνικά/μηχανικά μέσα ώστε να αναλάβει αποκλειστικά το κομμάτι της αποκομιδής απορριμμάτων και γι’ αυτό ζήτησε από τη ΔΕΔΙΣΑ να στηρίξει την προσπάθεια αυτή του Δήμου με παροχή της αναγκαίας τεχνογνωσίας αλλά και συνεργασία για την εξεύρεση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων και προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: