Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΠΕΦΤΕΙ Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΔΟ
Κατρακυλά η τιμή στο ελαιόλαδο στο Νομό Ηρακλείου, με την τιμή από τα 3 ευρώ που κυμαινόταν μέχρι πριν από μερικές μέρες, τώρα φτάνει το πολύ στα 2.80-2.90 ευρώ το κιλό!
Αιτία για αυτή την πτώση στο "Χρηματιστήριο του λαδιού" είναι η μείωση στη ζήτηση του Κρητικού ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, αφενός λόγω της πίεσης που ασκούν οι Ιταλοί, αφετέρου λόγω της κίνησης των Πελοποννησίων παραγωγών να δίνουν όσο- όσο το λάδι που παράγουν.
Ο έμπορος ελαιόλαδου και ιδιοκτήτης της Cretan Olive Mill κ. Μιχάλης Αλμπαντάκης, περιγράφει την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα: "Εξαιτίας της μεγάλης παραγωγής που έχουμε, υπάρχουν μεγάλες προσφορές που γίνονται προς τους Ιταλούς με αποτέλεσμα να έχει πέσει η τιμή του. Για αυτό συνιστώ προσοχή στους παραγωγούς και να έχουν υπομονή, ώστε να μην παρασυρθούν και το δώσουν τώρα. Αν έχουν την δυνατότητα να του κρατήσουν, ας το κάνουν", αναφέρει.
Ο κ. Αλμπαντάκης μάλιστα επισημαίνει συνεχίζοντας πως αν καταφέρουν οι Κρητικοί παραγωγοί να μη το διαθέσουν τώρα, αλλά να το κρατήσουν, τότε θα μπορέσουν να το δώσουν σε καλύτερη τιμή στο μέλλον.
"Η τιμή τώρα έχει πέσει 10-20 λεπτά.  Αιτία για αυτή τη μείωση πέρα από τους Ιταλούς είναι και οι παραγωγοί της Πελοποννήσου, μια περιφέρεια που έχει υπερπαραγωγή. Ενώ φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερη οικονομική ανάγκη και δίνουν πανικόβλητοι το λάδι τους στην Ιταλία που είναι πιο κοντά τους.
Αν υπάρξει όμως μια συνολική προσπάθεια από όλους μας θεωρώ πως θα πιέσουμε και θα καταφέρουμε να ανεβάσουμε πάλι την τιμή στα πρότερα επίπεδα", καταλήγει.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: