Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟ II

Είναι υποχρέωση σε κάθε δημοτική αρχή να κάνει πράξη αυτά που έχει υποσχεθεί, πολύ δε περισσότερο είναι τιμή της, να συνεχίζει τα έργα που έχουν ξεκινήσει από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές....
Ο Βιολογικός λοιπόν εντός της πόλεως ήταν γνωστό ότι θα αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα λόγω των πολλών αρχαιοτήτων. Είναι δε περιπτώσεις που τα αρχαία κατάλοιπα βρίσκονται σε βάθος μόλις 10 εκατοστών, κάνοντας αδύνατη την όποια εργασία και από οποιοδήποτε! Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια με την ύδρευση, που έχει περάσει από τους δρόμους της πόλης, έχουν καταστραφεί μεγάλο μέρος των αρχαιοτήτων, όμως αυτό μας δίνει αμέσως την δυνατότητα να μην ξανασκάψουμε εντός της πόλεως, αλλά να αντικαταστήσουμε τους αγωγούς ύδρευσης με τον βιολογικό και να φτιαχτεί κάπου αλλού η ύδρευση! Όλοι ξέρουμε ότι το δίκτυο της πόλης είναι χιλιοτρύπητο, με αμιαντοσωλήνες, χιλιομπαλωμένο με αγωγούς 50ετίας, να λοιπόν μια καλή περίπτωση να έχουμε δυο σε ένα...και βιολογικό και νέα ανθρώπινη ύδρευση...αυτό φυσικά θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί η δημοτική μας αρχή, και αυτοί που βρίσκονται στα πράματα πολλά χρόνια .. έτσι θα γλίτωνε και από την κακιά αρχαιολογία, αλλά και από την μουρμούρα των κατοίκων!!! Φυσικά σαν γατόνια μερικοί πολυμήχανοι και πολύχρονοι δημοτικοί σύμβουλοι, όταν δυσκολεύονται τα ρίχνουν όλα στην αρχαιολογία, δίχως να βλέπουν στον καθρέπτη τα μούτρα τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: