Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΑΘΑΝΑΤΗ ΚΡΗΤΗ

Ταχυδρομικός διανομέας που μετά τις 11 εργαζόταν στο τουριστικό κατάστημα της συζύγου του, υπάλληλοι δήμων που δεν συμπλήρωναν το ημερήσιο δελτίο παρουσία για να μπορούν να… χάνουν το δρόμο για τη δουλειά τους και άλλοι που δεν έγραφαν ώρα προσέλευσης και αποχώρησης.
Αυτά και άλλα πολλά διαπίστωσαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega, οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) κατά τη διάρκεια ελέγχων στην Κρήτη.
Συγκεκριμένα:
-Ταχυδρομικός διανομεας  που έφευγε κάθε μέρα από την υπηρεσία του στις 11 το πρωί για να πάει να εργαστεί σε τουριστικό κατάστημα που διατηρούσε η σύζυγός του εντοπίστηκε μετά από καταγγελία στο ΣΕΕΔ.
Σε δήμο του νησιού οι Επιθεωρητές ...
.. διαπίστωσαν ότι οι υπάλληλοι ήταν ιδιαίτερα  φιλάσθενοι καθώς οι αναρρωτικές άδειες που έπαιρναν οι εργαζόμενοι στο πόστο καθαριότητας ήταν αδικαιολόγητα πολλές. Επιπλέον στην πολεοδομία και την τεχνική υπηρεσία του ίδιου δήμου είχαν ξεχάσει μάλλον ότι υπάρχουν δελτία ημερήσιας παρουσίας, αφού είχαν να τα συμπληρώσουν από τον Οκτώβριο του 2012!  Το κερασάκι στην τούρτα για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ήταν ότι την ημέρα του αιφνιδιαστικού ελέγχου, 7 υπάλληλοι από τους 33, έχασαν… το δρόμο προς τη δουλειά, αφού καθυστέρησαν να προσέλθουν.
-Σε  έφοδο των Επιθεωρητών σε άλλον δήμο της Κρήτης  διαπίστωσαν ότι  οι υπάλληλοι φρόντιζαν να μην αναγράφουν στα χειρόγραφα δελτία παρουσίας την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, έτσι ώστε ο έλεγχος να είναι αδύνατος για τυχόν καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: