Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ....

Τα τσακάλια της ενημέρωσης επί μέρες τώρα κατακρεουργούν το ξανθό παιδάκι, που βρέθηκε στο σπίτι των μελαμψών Γύφτων, ή Ρομά. Το τι ακούσαμε, δε λέγεται. Από αρπαγή βρέφους από τη Βόρεια Ευρώπη, μέχρι εμπόριο οργάνων. Ξεσήκωσαν το σύμπαν μέρες τώρα, ελπίδες δυστυχισμένων γονέων αναπτερώθηκαν. Οι "εγκληματίες" έλεγαν μια απλή ανθρώπινη (εντάξει "γύφτικη") ιστορία, ποιος να συγκρατήσει όμως τους αετούς της δημοσιογραφίας και την αχαλίνωτη φαντασία τους και να τους πιστέψει; Στο τέλος βρέθηκαν και οι φυσικοί (κατάμαυροι) γονείς του και τα κατάξανθα αδερφάκια του να ζουν σε μια άθλια καλύβα στη Βουλγαρία και το μυστήριο λύθηκε.
Έτσι μια υπόθεση άτυπης (ανθρώπινης όμως) υιοθεσίας παίρνει τέλος. Το παιδί θα φύγει από την ανεκτή κατάσταση των Φαρσάλων και την αγάπη των ανθρώπων που το "υιοθέτησαν" και θα πάει στη "θαλπωρή" και την πλήρη κακομοιριά των "φυσικών του γονέων", που το πούλησαν (ή απλά το έδωσαν, δεν έχει σημασία) χωρίς κανένα ενδοιασμό.
Το μόνο που μένει από την υπόθεση είναι η αποκάλυψη πως δεν είναι η πρόχειρη καλύβα των Βουλγάρων Γύφτων, που "μπάζει", αλλά και πάλι το χιλιοτρύπητο Ελληνικό γραφειοκρατικό σύστημα. Άξιος ο μισθός του.....
Μ.Αν

Δεν υπάρχουν σχόλια: