Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ

Επιστολή προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλο, έστειλε ο δήμος Κισάμου, σχετικά με την τεράστια ακαρπία που παρατηρείται στην περιοχή της Κισάμου αυτή την χρονιά στα ελαιόδενδρα!
Μάλιστα προσκαλούν τον υπουργό να επισκεφτεί την Κίσαμο " ..σας καλούμε ειδικά στην περιοχή της Κισάμου όπου είναι και από τις πλέον ελαιοπαραγωγικές σε επίπεδο χώρας και που έχει πληγεί ιδιαίτερα από το φαινόμενο της ακαρπίας, ώστε να διαπιστώσετε και να κρίνετε ο ίδιος την υφιστάμενη κατάσταση και το μέγεθος του προβλήματος"..... Στην επιστολή αυτή προχωράνε και ένα βήμα παραπέρα και ζητάνε, αν και δεν προβλέπει ο κανονισμός ασφάλισης φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ, αποζημίωση για την ακαρπία που έπληξε του αγρότες της Κισάμου σε μια δύσκολη οικονομική χρονιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: