Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΕΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Balos Beach Hotel, στην Καλυβιανή Κισάμου, εκδήλωση, στην οποία επιστήμονες της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του αμερικάνικου Woods Hole Oceanographic Institution θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των κοινών υποβρύχιων αρχαιολογικών ερευνών των δύο φορέων την τελευταία δεκαετία και θα αναφερθούν στη σημασία και την ιδιαιτερότητα της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς και των μεθόδων και τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό και χαρτογράφηση των ενάλιων πολιτιστικών αγαθών
Αφορμή για την εκδήλωση αποτελεί η εν εξελίξει υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα που πραγματοποιούν οι δύο φορείς, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Κρήτης και των Αντικυθήρων, με επίκεντρο τον κόλπο της Κισάμου, προκειμένου να εντοπίσουν και καταγράψουν αρχαία ναυάγια και άλλα ποντισμένα πολιτιστικά αγαθά.
Θα μιλήσουν οι αρχαιολόγοι Brendan Foley και Θεοτόκης Θεοδούλου και ο γεωλόγος Jian Lin.

Δεν υπάρχουν σχόλια: