Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΙ ΓΚΕΛ....

Μπορεί ο καθένας μας να καταγγείλει ότι γίνονται περιβαλλοντολογικές παραβάσεις και δασικές καταπατήσεις, το ζητούμενο είναι πως βλέπουν οι υπηρεσίες όλες αυτές τις καταστροφές και τι μπορεί να κάνουν ώστε να διορθωθεί λίγο η κατάσταση!!! Φωτιές - εκχερσώσεις και καταστροφή των περιοχών Νatura είναι κάθε χρόνο σε ημερήσια διάταξη....με αποτέλεσμα οι καταστροφές να γίνονται μπαλάκι και από την μια υπηρεσία να πετιούνται στην άλλη και από τον ένα φορέα στον άλλο!!!
Δυστυχώς χρόνια τώρα -που ξεζουμίζουμε τα λεφτά της Ευρωπαϊκής ένωσης- δεν σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα γενικό διαχειριστικό πρόγραμμα για όλες αυτές τις περιοχές που βρήκαμε παρθένες και τις καταντήσαμε σαν τα μούτρα μας!
Δεν βρήκαμε σε αυτά τα 20 χρόνια ποιος θα έχει την ευθύνη, ποιος θα έχει την διαχείριση, ποιος με απλά λόγια θα προστατεύει αυτά που κληρονομήσαμε αλλά καταστρέφουμε σε ρυθμό που αποκλείεται να τα δουν τα εγγόνια μας......

Δεν υπάρχουν σχόλια: