Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Η ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Η ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΒΟΡΒΑΔΙΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1960
Στις 20 Μαΐου του 1944 δυο συμμαχικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την προβλήτα του Τελωνείου, μετά από λάθος πληροφόρηση, σκοτώνοντας 8 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 7 ...... Αν και έχουν γραφτεί πάμπολλα, αν και μερικοί υποστήριξαν ότι τα αεροπλάνα ήταν Γερμανικά, αν και έχει στηθεί μνημείο στην είσοδο της προβλήτας, επί δημαρχίας Κατζουράκη 1998, εν τούτοις κανείς πλην ελαχίστων δεν έγραψε την αλήθεια...ότι δηλαδή οι Βρετανοί έκαναν λάθος και θέρισαν τους ανυποψίαστους λιμενεργάτες και ψαράδες.... 
Έτσι τέλος του μήνα ίσως δοθεί μια ακόμα ευκαιρία να αποδειχθεί το γεγονός, μιας και θα υπάρξουν εξελίξεις που θα αποδεικνύουν ότι οι βόμβες ήταν συμμαχικές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: