Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑΣ


  "ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ" 
Έχει έδρα τη Φαλάσαρνα Κισάμου, ιδρύθηκε το 2011 και επικυρώθηκε με την Απόφαση 226/2011 2/8/2011 του Πρωτοδικείου Χανίων.
Σκοπός του σωματείου είναι: 
Η ανάδειξη, προστασία και διάσωση των αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Φαλάσαρνας, 
 Η αναστήλωση των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου, ο καθαρισμός και η περίφραξη αυτού 
Η προβολή και προώθηση του χώρου, ώστε να συμβάλλει  στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής 
Η δημιουργία συνεδριακού χώρου για την διάδοση των επιστημονικών γνώσεων και ερευνών σε συνεργασία και με άλλους φορείς και 
Η διενέργεια ανασκαφών και όλα τα ως άνω ΠΑΝΤΑ με την τήρηση των κείμενων διατάξεων και υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων ή οποιαδήποτε άλλης αρμόδιας υπηρεσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: