Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ;


Μπροστά σε ένα αρχαίο αντικείμενο που μοιάζει με αμφορέα  βρέθηκε λουόμενος ενώ κολυμπούσε στην θαλάσσια περιοχή Πέρα Γαλήνων στο Ηράκλειο.
Το εύρημα εντοπίστηκε στο βυθό της θάλασσας στις 10:30 το πρωί από τον άντρα, ντόπιο στην καταγωγή, ο οποίος έκπληκτος ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές. 
Το λιμεναρχείο Ηρακλείου ειδοποίησε με τη σειρά του την Υπηρεσία Ενάλιων αρχαιοτήτων και αύριο το πρωί δύτης της Υπηρεσίας θα πραγματοποιήσει «αυτοψία»στην περιοχή για να εκτιμηθεί η αξία του ευρήματος.
Για να έχουμε καλό ρώτημα, τι θα γίνει αν όλοι που βλέπουν ένα κομμάτι αμφορέα στο γιαλό αρχίσουν να παίρνουν το λιμεναρχείο; Και μιλάμε για χιλιάδες κομμάτια αρχαίων.... μιας και οι θάλασσες μας είναι γεμάτες από δαύτα..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: