Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΞΑΝΑ ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Την δημιουργία υπηρεσιών δόμησης σε κάθε δήμο που θα ασκούν τις αρμοδιότητες των πολεοδομιών και θα περάσουν κάτω από τον έλεγχο του υπουργείου Περιβάλλοντος, προβλέπει το νομοσχέδιο για την έκδοση των οικοδομικών αδειών που κατατέθηκε τις τελευταίες μέρες στη βουλή.Το ΥΠΕΚΑ επιχειρεί να σπάσει το απόστημα διαφθοράς και συναλλαγής του πολίτη με τις πολεοδομίες αναθέτοντας όλο το έργο της έκδοσης των αδειών σε ιδιώτες μηχανικούς και σε ένα νέο σώμα τους ελεγκτές δόμησης.
Το έργο τους θα εποπτεύεται από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και ενέργειας στους οποίους πέφτει επιπλέον το βάρος του ελέγχου όχι μόνο για τα αυθαίρετα αλλά και για τις οικοδομές με την σύσταση της «Υπηρεσίας Επιθεωρητών Δόμησης και Ενέργειας».
Οι ελεγκτές θα κληρώνονται ηλεκτρονικά και όπως και στους μελετητές θα τους επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις εφόσον εντοπιστούν αποκλίσεις από τους όρους της οικοδομικής άδειας. Για την πιστοποίηση των ελεγκτών δημιουργείται ειδικό μητρώο ελεγκτών δόμησης και ο αριθμός τους θα είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται σε όλες τις πράξεις τους.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: