Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ

Η εκτίμηση-προφητεία ανήκει στον διάσημο συγγραφέα και δημοσιογράφο Michael Lewis, που είχε βγάλει τα ''άπλυτα'' μας στη φόρα, με το ρεπορτάζ του στο περιοδικό Vanity Fair για την ελληνική κρίση.
Ο M.Lewis, σε συνέντευξη του στο Reuters εμφανίζεται βέβαιος πως η χώρα μας πρώτα θα περάσει την οδυνηρή εμπειρία της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και μετά θα αποχωρήσει από το ευρώ.
Η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσουν, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου και η Angela Merkel θα χάσουν τις θέσεις τους, προβλέπει ο Michael Lewis, ο διάσημος συγγραφέας που παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κρίσης χρέους ανά τον πλανήτη.
''Η Ελλάδα χρεοκοπεί, έτσι; Κάνει αναδιάρθρωση χρέους. Όπως και εάν θέλετε να το ονομάσετε, η Ελλάδα χρεοκοπεί.Το μόνο ερώτημα είναι το πως''.
Αμέσως μετά την ελληνική χρεοκοπία θα εξαφανιστούν πολιτικά, κατά τον M.Lewis, τόσο η Μέρκελ όσο και ο Γ.Παπανδρέου : ''Δεν νομίζω ότι η Merkel θα επιβιώσει στη Γερμανία και δεν νομίζω ότι ο Παπανδρέου θα επιβιώσει στην Ελλάδα. Έχουν αποξενώσει τόσο τους πολίτες τους''.
Ο ίδιος εκτιμά πως και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσει, αν και διαπιστώνει διαφορές με την Ελλάδα:''Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι Ιρλανδοί δεν θα ακολουθήσουν.Η χώρα θα αφήσει τις τράπεζές της να καταρρεύσουν και θα χρεοκοπήσει.Οι Ιρλανδοί όμως έχουν ένα μεγαλύτερο ταλέντο να υπομένουν. Εάν επιβάλλονταν στους Έλληνες όσα επιβλήθηκαν στους Ιρλανδούς, θα έπεφταν πυροβολισμοί''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: