Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αρχαία πόλη ήταν χτισμένη πάνω σε ένα σχεδόν ολοκληρωμένο ρυμοτομικό σχέδιο και πρέπει να διέθετε σπίτια με κήπους, κτιριακές δομές, πολύπλοκο σύστημα ύδρευσης με κανάλια, τείχη και καλοφτιαγμένους δρόμους. Στη βυθισμένη πολιτεία εντοπίστηκαν αποδειχτικά στοιχεία για την κατοίκησή της από την εποχή του Χαλκού. Η άνοδος και η πτώση του πολιτισμού, συμπίπτουν με τη Μυκηναϊκή και τη Μινωική περίοδο, γεγονός που οδήγησε τους αρχαιολόγους να εξετάσουν και το ενδεχόμενο ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στο Παυλοπέτρι να είναι ο ίδιος που ενέπνευσε τον Πλάτωνα για τη θεωρία της Χαμένης Ατλαντίδας!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αγαπητοί φίλοι, συγχαρητήρια για την αναφορά-συμβολή μέσω του ιστοτόπου σας στις ενέργειες για τη ανάδειξη του εξαιρετικής σημασίας αυτού μνημείου πολιτισμού, το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μνημείο βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο της Ελαφονήσου ανάμεσα στη νησίδα Παυλοπέτρι και την παραλία της Πούντας στην απέναντι στεριά του Δήμου Ελαφονήσου. Τη νησίδα την βλέπουν οι επισκέπτες της Ελαφονήσου με την άφιξη τους στο Υπόστεγο, σημείο αναμονής για την είσοδο στη νήσο, ενώ ειδική σήμανση υποδεικνύει στους επισκέπτες της Πούντας τον αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή