Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

109.000 ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ


Η απογραφή του ΙΚΑ αποκάλυψε, για άλλη μια φορά, ένα... κοινό μυστικό: συνταξιούχους που δεν υπάρχουν και καθημερινά κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο κράτος, με συνέπεια άλλος να... πληρώνει τη νύφη. 
Η προθεσμία απογραφής για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ τελείωσε. Κάποιοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ και μάλλον δε θα το κάνουν καθόλου... Σήμερα, Παρασκευή, είναι η τελευταία μέρα και η απογραφή γίνεται μόνο από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στους τόπους κατοικίας τους. 
Η διοίκηση του ΙΚΑ έχει ξεκαθαρίσει πως όποιος δεν απογραφεί, δε θα πάρει σύνταξη. 
Στο νομό Ηρακλείου το ΙΚΑ έχει εντοπίσει 1.745 συνταξιούχους - "φαντάσματα" που ως σήμερα λάμβαναν σύνταξη, όμως ως σήμερα δεν έχουν προσέλθει για να απογραφούν. Η διοίκηση του ΙΚΑ αναζητά τα πρόσωπα αυτά προκειμένου να διαπιστώσει αν πρόκειται για "φαντάσματα" ή για ανθρώπους ανήμπορους που λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν μπόρεσαν να προσέλθουν για να απογραφούν. Όπως επισημαίνεται όμως, αν δεν εντοπιστούν ως τις 22 Οκτωβρίου δε θα πάρουν σύνταξη, ενώ το ΙΚΑ επιφυλάσσεται για περαιτέρω κυρώσεις στις περιπτώσεις απάτης, που θα διαπιστωθούν.
109.000 είναι, πανελλαδικά, οι συνταξιούχοι που δεν εμφανίστηκαν πουθενά για να απογράφουν και... αναζητούνται. Εκτιμάται πως πρόκειται για συνταξιούχους «φαντάσματα», που κοστίζουν σε ετήσια βάση 1,3 δισ. ευρώ στο Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: