Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Τα προγράμματα των συνδυασμών, που τόσο πολύ διαφημίζονται στην γειτονιά μας, έχουν γεμίσει με θα και θα, είναι φυσικό και ίσως ο λόγος που μοιράζονται!! Τα περισσότερα έργα που εξαγγέλλονται είναι μη υλοποιήσημα και μόνο εξαγγελίες αποτελούν προς κατανάλωση. Οι πολίτες δεν πείθονται και οι περισσότεροι καταναλώνουν την ώρα τους κοιτάζοντας την φάτσα των υποψηφίων, παρά τις δεσμεύσεις και τα οράματα του εκλεκτού και της παρέας του!
Στα χέρια μου έχω τις εξαγγελίες του δικού μας δήμου πριν από 4 χρόνια που άμα τις διαβάσετε θα δείτε τι μας αράδιαζαν τότε και τι σήμερα, τι έλεγαν πως θα κάνουν και τι έκαναν.
Τα προγράμματα τα βγάζουν οι λαοπλάνοι προς επίδειξη και αυτό φαίνεται, αλλά και διαπιστώνεται... Ας πάρουμε ένα πρόγραμμα του 1994, περιέχει τα ίδια που η σημερινή αρχή θέλει να μας (ξανά) κάνει! Ίδια και απαράλαχτα!
Φυσικά εξαίρεση αποτελεί το πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Κίνησης Κισάμου με υπ. δήμαρχο τον Κωστή τον Κουκουράκη, όχι επειδή δεν περιέχει θα και υποσχέσεις, αλλά στα χρόνια που είναι δήμαρχος κατάφερε να κάνει τόσα όσα όλοι μαζί οι υπόλοιποι. Στις τελευταίες σελίδες λοιπόν του προγράμματος του, μας εξηγεί γιατί τα δικά του λόγια δεν είναι κούφια. Και είναι τόσα πολλά για ένα μικρό δήμο!!!
- Να γιατί είναι ένας λόγος ακόμη να ψηφίσουμε για δήμαρχο τον Κωστή τον Κουκουράκη!! Ο άνθρωπος ξέρει και μπορεί!!
- Φτάνει πια, η Κίσαμος δεν μπορει να μένει άλλο στάσιμη, επειδή οι ομαδούλες θέλουν να φαίνονται και να κορδίζουν στις παρελάσεις, στις γιορτές, και στις κομματικές συγκεντρώσεις!
-Φτάνει πια, πρέπει να βγάλουμε δήμαρχο κάποιον που μας έχει πείσει με το έργο του και όχι αυτόν που μας πρίζει με τα θα, φτάνει πια η ανεκτικότητα, καιρός για σύγκρουση με την αδιαφορία και την νωχελικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: