Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

"Το Μουσείο της Ακρόπολης βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Μουσείο του κόσμου», στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας.
Το βραβείο παρέλαβε την Κυριακή το βράδυ, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανική πρωτεύουσα."
Μας καλοπιάνουν τα κρυόκωλα! Θα ήταν ακόμα καλύτερο αν μας έφερναν και τα κλεμμένα!
Φυσικά και το μουσείο της πόλης μας είναι από τα καλύτερα μουσεία της Κρήτης, μπορεί να είναι μικρό αλλά είναι ευχάριστο και με τεράστιο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν ακόμα Καστελλιανοί που το σνομπάρουν, υπάρχουν και αυτοί που μπήκαν στα εγκαίνια όχι για να το δουν αλλά για τους πάρει η τηλεόραση και τα ΜΜΕ (υπάρχουν φωτογραφίες που κάνουν μπαμ) και υπάρχουν και εκείνοι που διαμαρτύρονται τώρα ότι είναι ακριβό το εισιτήριο (τιμή εισόδου 2Ε) όταν για 2-3 χρόνια ήταν ελεύθερη η είσοδος!!
Όσο για τον αγαπητό που μας έγραψε ότι πρέπει να γυρίσουν πίσω τα αρχαία στο Καστέλλι, θα τον ενημερώσω ότι είναι τιμή για την περιοχή μας να φιλοξενούν (φυσικά εννοώ Μουσεία) θησαυρούς μας!
Η Κίσαμος και ιδιαίτερα η αρχαιολογική Κισαμος ήταν στα φυλλάδια και των τριών υποψηφίων, φυσικά απουσίαζε παντελώς η προσπάθεια ανάδειξης των ψηφιδωτών μας, ίσως ο επόμενος και μοναδικός τουριστικός πόλος έλξης εντός της πόλης. 

Αλλά ξέχασα ήταν τόσα πολλά τα ΘΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: